hirdetés

A rendőrség megszüntette fura módon a 2013-ban történt óbudai Molotov-koktélos támadás nyomozását. Az Esti Újság úgy tudja, hogy történt ez annak ellenére, hogy egy elítélt terhelő vallomást akart tenni a maffia jellegű leszámolásos ügyben, hisz tagja volt a kivitelező bandának, de senki nem volt rá kíváncsi. Az ügy háttérben egy 500 milliós elszámolási vita áll, úgy tudjuk.

MolotovElképesztő. Hiába akar egy súlyos maffia jellegű leszámolásos bűnügy állítólagos részese vallomást tenni magára is, a rendőrséget állítólag ez nem igazán érdekelte, és lezárta a nyomozást azzal, hogy az elkövetők kiléte nem volt megállapítható. A rendőrség emberölés kísérlete miatt rendelt el 2013-ban nyomozást, mert egy üzletre Molotv-koktélt dobtak. Előtte egy évvel pedig a tulajdonos támadták meg és fújták le gázsprayvel az elkövetők. Szerencsére a támadások figyelmeztető jellegek voltak, úgy tűnik. A rendőrség gőzerővel kezdett a nyomozásba, majd azt idén megszüntették.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy annak ellenére lett megszüntetve a nyomozás, hogy egy börtönben lévő elítélt személy jelezte, hogy a bűnügyekről mindent tud, hisz ott volt mindkét támadásnál. Így meg tudja nevezni az elkövetőket és a megbízót is.

Az ügy előzménye, hogy egy közel 500 millió forint értékű DVD-készletet tüntettek el T. Gábor vállalkozó üzlettársai, ami miatt a férfi feljelentést tett anno 2010-ben. A rendőrség pedig intézkedett, de úgy tűnik, elég furcsán, hisz először lefoglalták a nagy értékű készletet, majd kiadták azt épp azoknak, akik fel lettek jelentve. Sajnos a rendőrségi intézkedésnek volt hibája bőven, bár ezt senki sem ismeri el. Azonban egy belső elhárítási ellenőrzés során felhívták az érintett Budaörsi RKP figyelmét arra, hogy a jövőben miket kellene betartani. Azonban az 500 milliós DVD-készlet eltűnt. T. Gábor feljelentett mindenkit az ügyben, és masszívan küzd, beadványokkal, panaszokkal árasztja el a hatóságokat, és természetesen keresi továbbra is a felelősöket az 500 milliós készlet elherdálása miatt. Az ő nejét így nem véletlenül támadták meg és gyújtották fel az üzletét a Molotov-koktélos támadók.

(Csákány)