hirdetés

Hozzá sem szólnak a leszámolásos ügyek pentitó maffiózójához R. Lászlóhoz a rendőrök, akit egy 30 milliós orgazdasággal gyanúsítanak. Mint ismeretes a férfit miközben tette Portikra és társaira folyamatosan a terhelő vallomásokat, s segítette a vád munkáját, váratlanul vissza vitték a Csillag börtönbe. R.Lászlót meggyanúsították egy olyan fura 30 millió forintos orgazdasági üggyel, amelyet már évek óta vizsgálnak a rendőrök de csak most jöttek rá, hogy az ő bűnbánó tanújuk az elkövető. Nos ez több mint érdekes.

radnai

Úgy tudni a leszámolásos ügyekben terhelő vallomásokat tevő R.László ügyében komoly harcok folynak a háttérben az NNI és az NVSZ vezetése között. Mint ismert az NVSZ-t az a Bolcsik Zoltán vezeti, aki korábban 2005-ben kijelentette, hogy ő R. Lászlóval nem fog soha vádalkut kötni, mert ugye a bűnbánó maffiózó már akkor beszélt volna a leszámolásos merényletekről, a robbantásokról és a bérgyilkosságokról. Nos ez akkor ezen személyes ügy miatt nem kellett a nyomozóknak, ami elgondolkodtató, hisz 10 éve már mindenki el lenne ítélve és az igazságszolgáltatás kimondhatta volna minden érintettre a verdiktet és a rendőrség ülhetne a dicsőség trónján.

Nos R. László hiába tette a terhelő vallomásokat és hiába kockáztatja az életét nem ért vele el semmit, mert kedvezményt nem kapott végül semmit sem. Na jó pár hónapig beleszagolhatott a szabadság érzésébe, de mivel a rendőrök szerint bűnügybe keveredett, hát jól visszavitték. Így R. Lászlónak a hátralévő éveit le kell ülnie hiába beszélt, hiába tanúskodott.

Nos R. László ügyében azonban más sok sok furcsaság is történt. A férfit ugye azért vitték vissza a Csillag börtönbe Szegedre, idén januárban mert bűnözött, lopott parfümökkel üzletelt. A baj az, hogy ezen ügyről két éve tudtak a hatóságok, de csak most nemrég esett le nekik, hogy kérem szépen, hát a mi pentitónk a fő érintett az ügyben. Hát ez elég érdekes. Főleg úgy, hogy mindehhez az infóhoz egy külföldi állampolgárságú férfi szolgáltatott némi adalékot, aki mellesleg anno a Fenyő-gyilkosság ügyében is csúnyán tévútra vitte a rendőröket, hisz ő közölte, hogy ő a helyszínen bizony látta az elkövetőt, aki egy albán férfi volt, az a bizonyos Acifi Nijazi. Persze aztán miután raboskodott a megnevezett Acifi Nijazi jól ki is derült, semmi köze a Fenyő-gyilkossághoz.

Miután ismét sitten van, a nagyszabású lopott parfüm ügyében R.Lászlóval nem is foglalkoznak a nyomozók. Sőt úgy tesznek, mintha nem is lenne eljárás a pentitó ellen.

Azon kérdésére, hogy két éve megy a nyomozás abban a bizonyos orrgazdaság ügyében ez tény kérdése, hogy miért csak januárban lett ügyfelem a gyanúsított, magam sem tudom. Érdekesnek tartom. A januári gyanúsítotti kihallgatásunk óta semmi nem történik ügyfelemmel. Igen igaz  az értesülése, hogy valóban hozzá sem szólnak, ami picit  érthetetlen a számunkra – mondta Dr. Jován László ügyvéd.

Tény kérdése, hogy a kecskeméti maffia perből hátralévő ügyéből még van alig 2 év. Így nagyon nem kell sietniük a nyomozóknak de a törvények értelmében egy ügyet a lehető legrövidebb időn belül kel befejezni.