hirdetés

A Jobbik vezére Jakab Péter megint nem hétköznapi felszólalással ekézte Orbán Viktor miniszterelnököt a PArlamentben, ahol fel is mutatta a futballt szerető Orbánnak a piros lapot. Természetesen a Házelnök igyekezett megfelelni az elvárásoknak és elvette a szót a Jobbik fenegyerekétől, aki gyávának nevezte a miniszterelnököt és megkérdet férfi-e ?

 

A Jobbik elnöke most nem krumplis zsákkal kezdte parlamenti felszólalását, hanem azzal, hogy „ő még egy ilyen gyáva alakot” mint Orbán Viktor nem látott. Férfi ön? – szegezte a Jobbik elnöke a kérdést a miniszterelnöknek, de a személyekedés miatt hamar elvette tőle a szót a házelnök a parlamentben. Majd gyorsan vissza is kapta azt Jakab és azzal a lendülettel folytatta is a miniszterelnök ekézését. Jakab szerint Orbán mindig másra mutogat és a miniszterelnöknek csak a haverok meg a foci a fontos.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában elmondta, hogy hamarosan elérjük a négymillió beoltottat, majd arról beszélt, hogy a halál komoly dolog, komolyan kell róla beszélni, de Jakab nyegle stílusban beszél erről. Ismét Jakab jutott szóhoz, aki felhozta, hogy csak Magyarországon lesznek teltházas focimeccsek az EB-n.

Jakab az orbáni mondatokra pedig piros lappal reagált.

Ön megbukott, hogy mondjam, hogy megértse? – kérdezte Jakab, majd egy piros lapot mutatott fel Orbánnak.

A miniszterelnök szerint Magyarország a halálozások számában az európai átlag alatt van, az ellenzék pedig szerinte igazságtalanul támadja a járványkezelést és oltásellenes.

Vadai Ágnes elképedve hallgatta Orbán Viktor „röhögcsélését” a Kossuth Rádióban – erről beszélt a DK képviselője a parlamentben.

A jó Isten áldja már meg miniszterelnök úr, nincs mit ünnepelni – jelentette ki Vadai, aki emlékeztetett arra, hogy Magyarországon haltak meg a legtöbben lakosságarányosan az egész világon, ehhez képest Orbán nem az egészségügyi ellátásról beszélt a rádióban, hanem arról, hogy ki fog ülni inni egy sört.

Orbán válaszában elmondta, hogy a válság kezdete óta minden napjukat azzal töltötték, hogy magyar emberek életét megmentsék. Az átoltottsági arányból látszik, hogy Magyarország ezt a feladatot jól oldotta meg – magyarázta Orbán, aki kamuvideózással, hamisítással vágott vissza az ellenzéknek.

Mindenkinek megmentik az életét az orvosok, akinek megmenthető. Mindenki csak jót kapott az egészségügyi dolgozóktól – tette hozzá a miniszterelnök, majd visszautasította az őket ért rágalmakat, habár a rágalmak nem őket érték, hanem a kormányt.

Táblázatokat manipulálnak, olvasói leveleket mutatnak be tanulmányként. Vannak még szektások, akik bedőlnek ennek a dumának, de azért ennek nem mindenki dől be – jelentette ki Vadai Ágnes.

Szabó Tímea (Párbeszéd) ismét a halálozási adatokat hozta fel Orbánnak, és azt, hogy „röhögcsélve sörözik”. A képviselő szerint a kormány nem biztosította a megfelelő ellátást, ezért szerinte valakinek vállalnia kell a felelősséget.

A miniszterelnök nagy sóhajjal kezdte a választ, majd kijelentette, hogy a baloldali képviselők nem mondanak igazat, és különböző országok különbözőképpen tartják nyilván ezeket a számokat.

Ön csak a lopással foglalkozott és az ellenzék elleni hergeléssel – reagált Szabó Orbán kijelentésére.

(Vámosi Krisztián )