hirdetés

Komoly gondban  a Jászai Mari-díjas művész. Egy rendezvény után, pár pohár bort legurítva ült a volán mögé a közismert színész, a rendőrök pedig, pechére, igazoltatták. Gyabronka Józsefet a bíróság pénzbüntetésre és öt hónapos vezetéstől való eltiltásra ítélte.

gyabronka

Tavaly december 18-án, éjfél előtt igazoltatták a Vámház körúton Gyabronka Józsefet. Az alkoholszonda jelzett, így a Jászai Mari-díjas színész jogosítványát azonnal el is vették az intézkedő rendőrök, akik fel is jelentették. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a héten gyorsított eljárással tárgyalta a színész ügyét.

A művész 4-5 pohárnyi bort ivott, és nem érezte magát részegnek, ezért ült saját autójába, ahelyett, hogy taxit hívott volna. Gyabronka József már a helyszínen elismerte a felelősségét. Az utolsó szó jogán elmondta: elismeri bűnösségét, és megbánta, hogy ittasan ült volán mögé.

A törvény ezt a bűncselekményt egyébként két év börtönbüntetéssel is sújthatja, ám van arra mód, hogy bírói mérlegeléssel enyhébb legyen a szankció. A személyi körülményekre és a megbánásra való tekintettel 204 ezer forint pénzbüntetést állapított meg a bíróság, emellett öt hónapos eltiltást a járművezetéstől. Az ítélet azonnal jogerőre is emelkedett.

(Fotó: Litera)