hirdetés

Sokk az olimpián. Itt az első nagy pofon a magyar úszóknak. Gyurta Dániel olimpiai bajnokunk és a szám címvédője csak a 17. lett 200 méter mellúszás előfutamában, így kiesett és címvédőként nem jutott tovább. Szavakat sem találunk erre a szomorú hírre, de fel kell állni.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Gyurta Dániel a férfi 200 méteres mellúszás elõfutamán a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A londoni olimpia bajnoka nem tudja megvédeni címét idén Rióban, ugyanis Gyurta Dániel csak a 17. időt érte el a 200 méter mell keddi előfutamában és nem jutott be az elődöntőbe. A szám háromszoros világbajnokaként az UTE 27 éves úszója 2:11,28 perces idejével két századdal szorult ki a legjobb 16 közül. Mindez sokk a magyar sportnak és sokk az úszóknak is, hisz mindenki bízott benne, hogy Gyurta megvédi olimpiai címét.

Gyurta az előfutam után azt nyilatkozta, hogy idén nem sikerülnek neki a versenyek, annak ellenére , hogy a felkészülési időszak jól sikerült.

– Volt egy olyan csodás év, amikor bármilyen versenyen elindultam, mindenki csak a lábamat nézte, idén ez sajnos nem sikerült – mondta Gyurta Dániel.

A 200 méteres férfi mellúszásban 1988 óta csak két olyan olimpia volt, amikor nem volt magyar dobogós. A szám másik magyar indulója, Horváth Dávid a 30. lett, aki mint ismeretes, az olimpia előtt nem sokkal tudta meg, hogy utazhat. Horváth így több mint egy hetet ki is hagyott és nem edzett, hisz úgy volt, hogy ő nem indulhat az olimpián.