hirdetés

Elrettentő és súlyos ítéletet kér az ügyészség a dandártábornokra. Így még gyorsan ügyészt is váltottak tárgyalás előtt. A Fővárosi Ítélőtáblán elkezdődött dr. Kiss Ernő nyugalmazott tábornok, a magyar FBI, azaz a Nemzeti Nyomozó Iroda alapítójának büntetőpere másodfokon, és még ma ítélet is várható. Az ügyészség befolyással üzérkedéssel vádolja Kisst, akit első fokon három év börtönre ítéltek, de ezt kevesli a vádhatóság. A védelem szerint az NVSZ által végzett lehallgatások törvénytelenek, így azokat nem lehet bizonyítékként felhasználni. Ráadásul az ügy állítólagos sértettjei is összevissza beszéltek vallomásaikban.

kiss  3

Mindenkit meglepett, hogy Kiss Ernő tábornok perében a vádhatóság a tárgyalás előtt ügyészt cserél. Picit fura és nem igazán szokványos dolog ez. Azonban ki is derült a másodfokú eljárás elején, hogy az új vád képviselője példás ítéletet, súlyos, mondhatni már elrettentő ítéletet kér, hisz a rendőrtábornok ügye a közéletre kihatással van, s ezt tűrni nem lehet. Emellett a tábornokot rendfokozatának a viselésétől is el akarják tiltani, ami már-már megmosolyogtató, olyan mint az oviban, amikor elveszik a játék dömperünket, és emiatt dühösen mindent kívánunk annak, aki megfosztott kedvenc teherautónk tologatásától. Az első fokon kiszabott 3 éves büntetés sokkal súlyosabb kiszabását is kérték a Fővárosi Ítélőtábla dr. Lassó Gábor által vezetett tanácsától.  Sőt a vádhatóság szerint minden rendben volt Kiss ügyében a lehallgatások körül.

A tábornok az utolsó szó jogán elmondta, hogy ő nem követett el bűncselekményt. Ő senkitől sem kért és nem kapott milliónyi eurókat, és sosem mondta, hogy az MVM 15 milliárdos bűnügyében a legfőbb ügyészt, Polt Pétert, vagy Pintér Sándor belügyminisztert kell megvesztegetni. Azt azonban nem tagadta, hogy arra viszont kíváncsi volt, hogy az MVM-ügy vádlottjai valóban akartak vesztegetni vagy sem, de erről nem szólt az NVSZ vezetőinek. Ezt utólag hibás döntésnek vélte, de ő a móri brutális rendőrségi fiaskó után  (másokat ítéltek el a 8 ember életet követelő mészárlással, mint akik elkövették, a bizonyítékokat az NNI gyűjtötte össze, amelynek az akkori vezetője ma az NVSZ vezetője – a szerk.) nem nagyon bízott így az NVSZ érintett vezetőiben. Azonban ez nem bűncselekmény. Kiss tábronok szerint az is érdekes, hogy miközben tartozott neki az FTC extulajdonosa és az MVM exvezére 300 ezer euróval, mert ő írta meg a vádlottak vallomását, és segítette a vádlottak ügyvédeinek a munkáját, hirtelen arra kérik, hogy egy Szabó nevezetű zsarolót leplezzen már le, aki azt mondja, hogy majd elintézi a felső hatalmi szerveknél azt, hogy ne folytatódjon az MVM elleni nyomozás. Majd rákenik, hogy ő volt a zsaroló és ő kért eurómilliókat – mondta dr. Kiss Ernő tábornok vádlotti vallomásában.

A tábornok ügyvédje, dr. Molnár Csaba szerint az NVSZ lehallgatásai törvénytelenek voltak. Ráadásul a tanúk, az állítólagos sértettek folyamatosan ellentmondásba kerültek önmagukkal is. Így Kiss Ernő felmentését kérte, vagy pedig az elsőfokú tárgyalás újraindítását, mert sok-sok minden nem lett tisztázva.

 

Dr. Lassó Gábor bíró  az ügyben délután ítéletet hirdet a Fővárosi Ítélőtáblán.