hirdetés

Folytatódott a szakértők meghallgatásával Fehérváron a hírhedt fényevős agárdi kisfiú tragédiája miatt indított büntetőper. A bíróság ma közölte, hogy három év után, idén április 21-én ítélet várható az ügyben, ahol a vádlottak padján vannak a kisfiú apja és anyja, a háziorvos és egy természetgyógyász. Az szinte biztosra vehető az eddigi tárgyalásokat figyelembe véve, hogy a nagy vihart és felháborodást kavart ügyben komoly elmarasztaló ítéletre számíthatnak a szülők.  agárdi fényevős sztori

Pont kerülhet hamarosan, azaz pontosan április 21-én a hírhedt halálra éheztetett agárdi kisfiú tragikus történetére. A kisfiú ügyét sokáig csak a fényevős sztoriként emlegette mindenki, mert a fiatalon elhunyt gyermek nem kapott enni a szüleitől és mástól sem. Hogy miért nem, azt igazából ma sem tudni pontosan, rejtély és misztikus homály fedi ezt a momentumot. Így érthető, hogy a meghalt kisgyermek szülei vádlottak.

Hogy a háziorvos miért lett vádlott ebben a komoly ügyben, nem igazán érteni, bár az tény, hogy nem jelentette a hatóságoknak és feletteseinek és az háziorvosok rendszerében a doktornő, hogy a kisfiút hónapok óta nem látta, és már nem a betege. Ha ezt megtette volna, akkor most nem lenne vádlott.

A bioenergetikus és természetgyógyász exkatonatiszt, hogy miért vádlott az agárdi kisgyermek ügyében, nos, ez végképp érthetetlen egy kívülállónak.

Persze mindez talán érthető is lenne, hisz feltehetőleg sokan mondtak ezt-azt rá. Főként a szülők, akik még előzetes letartóztatásban is voltak, hogy enyhítsék az esetlegesen a rájuk háruló felelősséget. Persze az is lehet, hogy a túlbuzgó vádhatóság gondolta azt, inkább legyen ő is vádlott, biztos, ami biztos. Ha nem bűnös, úgyis felmenti a bíróság alapon. Azonban a természetgyógyász nem hivatalos orvos, és nem is közölték vele, hogy a gyermek szenved-e valamiféle örökletes betegségben. Sőt, az Esti Újság úgy tudja, a vádlott természetgyógyász a gyermekhez hozzá sem érhetett, meg sem foghatta például a kezét sem.

Tény, hogy most is a szakértők ekézése volt porondon Fehérváron, ahol megpróbálták ízekre szedni az ügyvédek az igazságügyi orvosok véleményét. A szülők ügyvédje most is szinte minden mondatába belekötött a a kirendelt igazságügyi szakértőknek.

A vádlott agárdi család ügyvédje már nem először firtatja az ügyben kirendelt és felkért szakértők kompetenciáját, de eddig még nem fordult elő, hogy az elvégzett vizsgálatok elégségességét kérdőjelezte volna meg bárki is.

A győri orvosszakértők által készített anyagban többek között szerepel, hogy az elhunyt gyermeknek sem a táplálhatósága, sem a tápláltsága nem volt megfelelő. Azonban a szakértők megegyeztek abban, hogy ezen a helyzeten a család könnyedén változtathatott volna, beavatkozhatott volna a később végzetesnek bizonyult folyamatokba, de ez nem történt meg. Szerencsére a felelőssége megállapítása nem szakértői feladat, arról majd a bíróság dönt – ám nem elhanyagolható foglalkozni a ténnyel, hogy az egészségesen született és négy hónapos koráig szépen fejlődő kisgyermek másfél éves korában súlyosan alultáplált és legyengülve, alig négy és fél kilósan hunyt el. Eddig tartósan éhezhetett a vád szerint.

A gyermekorvos sem járhatott el kellő eréllyel, amikor a kisfiú esetleges vízfejűségét megállapító vizsgálatokat nem rendelte el határozottan a családnál. A doktornő, akit egyébként azért fogadott fel a család, mert szimpatizáltak a homeopátiás szemléletével, de ő is csak az elhunyt kisfiú első 9 hónapjára látott rá, mert a család végül őbenne sem bízott meg. A doktornő és a katonából lett bioenergetikus szerepe nem tisztázott még az ügyben. A per így folytatódik a Székesfehérvári Törvényszéken, ahol ítélet is születik még márciusban.

Természetesen megkerestük a vádlott bioenergetikus ügyvédjét is, dr. Szabó Gyulát, aki ezúttal nem kívánta részletesen kommentálni a tárgyaláson történeteket.

Ügyfelem továbbra is ártatlan ebben a sajnálatos családi tragédiában – mondta dr. Szabó Gyula ügyvéd az Esti Újságnak.

(Fotó: Sztori)