hirdetés

Ismét lelépett egy vádlott az ítélethirdetés előtt. Volt már erre példa a magyar kriminalisztika történetében nem is egy. Így tett az Egymásért Egy-Másért alapítvány exelnöke is jó pár évvel ezelőtt, vagy a híres olimpikonunk, Farkas Peti is. A Ráckevei Járásbíróság most elfogató parancsot adott ki azzal a vádlottal szemben, aki az ítélethirdetés előtt kisétált a bíróság épületéből – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

nyomkövető

A vádlott nem várta meg az ítéletet, inkább lelépett, igaz, nyomkövető volt rászerelve, hisz házi őrizetben volt. A férfi érezte, hogy baj lesz, ha marad, és a nyarat minimum még szabadon szerette volna tölteni. A vádlott lábán lévő nyomkövető a szökés után nem sokkal még jelzett, azóta azonban a rendőrség nem észleli a jelet; a bíróság belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

A bíróság csütörtökön hirdetett volna ítéletet a bűnszervezetben nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt V. L. és társai ellen indult bűnügyben, amelyben H. J. másodrendű vádlottként szerepelt, és 2014. június 24-től házi őrizetben volt, valamint a rendőrség a mozgását nyomkövetővel is ellenőrizte.

Az ítélethirdetés elmaradt, az első-, harmad- és negyedrendű vádlottak a bíróság határozathozataláig előzetes letartoztatásban vannak.

Hasonló módon falcolt le évekkel ezelőtt az Egymásért Alapítvány azóta már a börtönbüntetését is letöltő exelnöke. Vagy az olimpikon birkózó Farkas Péter sem várta meg az ítéletét, idő előtt távozott. De a házi őrizetből lépett meg a rendőrség által csak a Fekete Sereg vezérének tartott M. Róbert is.