hirdetés

Ismét tini zsarolókat fogott a rendőrség. A három gyanúsítottat a bűncselekmény napján elfogták, így igencsak pórul jártak, és nem sokáig élvezhették a könnyen szerzett zsákmányt, egy mobiltelefont. Mindezért pedig hosszú időre a dutyiban maradhatnak.

tinirablók

A Mátészalkai Rendőrkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat eljárást három fiatalkorúval szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a 15, 16 és 17 éves fiúk 2016. január 15-én reggel a mátészalkai vasútállomáson leszólítottak két iskolába tartó, hasonló korú kamaszt. Egyiküktől elvették mobiltelefonját, megpofozták a fiút, és további veréssel fenyegették, amikor vissza akarta kérni. A nyomozás adatai szerint a másik sértettet korábban az egyik gyanúsított többször fenyegetett azért, hogy megkapja mobiltelefonját, de nem járt sikerrel.

A mátészalkai rendőrök a bűncselekmény napján elfogták, és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták a feltételezett elkövetőket. A 15 és a 17 éves gyanúsítottat – akik hasonló bűncselekmény miatt már voltak büntetve – őrizetbe vették, 16 éves társuk szabadlábon védekezik. A két visszaeső fiatal előzetes letartóztatását indítványozzák a rendőrök.