hirdetés

Elrendelték a Teréz körúti robbantó elmeorvosi vizsgálatát. Sokak szerint azért mert lehet, hogy a fura viselkedésével a gyanúsított beszámíthatatlanságát akarja bizonyítani, és így megúszni a majdani büntetőperében várhatóan kiszabott hosszú, fegyházban eltöltött éveket. Az Esti Újság úgy tudja azonban ezen vizsgálat bevett szokás minden nagyobb bűnügyben épp azért, hogy később ne lehessen arra hivatkozni, hogy az esetleges vádlott tudta-e mit tesz vagy sem .  

zalai-robbanto-p-laszloÁtszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe  a napokban a szeptemberi Teréz körúti robbantással gyanúsított P. Lászlót. Az Esti Újság úgy tudja ez bevett szokás minden nagyobb fajsúlyú bűnügyben épp azért, hogy később ne lehessen arra hivatkozni, hogy nem volt beszámítható a vádlott vagy elkövető.

Természetesen sokak szerint épp erre játszik a robbantó, aki igen furán viselkedik.

A két rendőr életveszélyes, illetve súlyos sérülését okozó fiatalembert korábban a budapesti Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben tartották fogva. A huszonhárom éves gyanúsított állítólag erőszakosan viselkedett a börtönben, ahol egyedül őrizték.

P.László kihallgatásának folytatása áprilisban már nem várható, mivel azt az IMEI-ben azt csak a legritkább esetben teszik meg a nyomozók.

Mint arról az Esti Újság is beszámolt az októberben elfogott P. László négy hónap hallgatás után beszélni kezdett, és részletes beismerő vallomást tett, amelyben elmondta, hogy egyedül tervezte el, és követte el a merényletet, de állítása szerint nem akarta bántani a megsérült rendőröket. A gyanúsított akkor hallgatott el újra, amikor a nyomozók az indítékairól kérdezték, majd hamarosan megszakította a kapcsolatát korábbi védőjével is. Később azt mondta, hogy nem tart igényt védelemre, és elfogadja azt is, ha többé nem engedik ki a börtönből. A rendőrség hivatalos álláspontja szerint a támadás az egész testület ellen irányult.

P. László előzetes letartóztatásának határideje két hét múlva jár le, annak meghosszabbításáról addig döntést kell hoznia a nyomozási bíróságnak.