hirdetés

Úgy tűnik, valóban inog a MOB elnökének a széke. Fideszes polgármester és olimpikon tornászunk hatalmát gyengítik párttársai. Elé­ge­det­len a politikai ve­ze­tés az olim­piai szerep­lés­sel, pedig főként az úszóink teljesítettek jócskán alul. Azonban a port a Ma­gyar Olim­piai Bi­zott­ságon verik el, a szervezet sze­repe jócs­kán csök­ken az új tervek alapján, az irányítás a szakállamtitkárság kezébe kerülhet.

borkaiMOBBekövetkezhet az, amiről eddig is lehetett hallani, a Magyar Olimpiai Bizottság bukik a legnagyobbat a riói ötkarikás játékok után. Noha sportolóink nyolc aranyat szereztek augusztusban, nehéz lenne tagadni, hogy Hosszú Katinka és a kajakos lányok nélkül totális csőd lett volna a riói két hét. Csak három sportágban nyertünk aranyat, s ez nem maradt következmények nélkül.
A Parlament hétfőn tárgyalt a változtatásokról, amelynek lényege, hogy a jövőben a MOB helyett az állam gondoskodik a pénzek elosztásáról. Ennek lényege, hogy Borkai Zsolt MOB-elnök szerepe jócskán lecsökken, és helyette Szabó Tünde szakállamtitkár szava számíthat a jövőben.
A miniszterelnök Orbán Viktor már Rióban is nemtetszését fejezte ki, és nem titkolta, elégedetlen a Magyar Olimpiai Bizottság vezetésével.

Mindezen hír azért is érdekes, mert Magyarország pályázik a 2024-es játékokra is, javában zajlik a kampány és sok-sok minden. Egy esetleges vezetőcsere pedig nem biztos, hogy jól sülne el a szakértők szerint.

(Fotó: archív)