hirdetés

Gy. István, a bőnyi rendőrgyilkos állítólag a magyar FBI egyik informátora volt az Esti Újság úgy tudja. Az elmúlt években többször is jártak nála állítólag a rendőrök, de mindig szóltak neki előre. Ezúttal azonban senki sem szólt Gy.-nek, és épp a hatalmas fegyverarzenál tisztogatása közben jelent meg az NNI két nyomozója, ami miatt bepánikolt az előzetesben lévő idős férfi feltehetőleg.
bonyi-rendorgyilkosAz Esti Újság úgy tudja, hogy Gy. I., a bőnyi rendőrgyilkosság elkövetője, a rendőrség egyik informátora volt. Állítólag jó pár alkalommal volt találkozó az előzetesben lévő férfi és a nyomozók közt, azonban ezek mind mind előre egyeztetett időpontban történtek, szinte előre szóltak Gy.I.-nek, mikor mennek hozzá. Azonban a tragikus napon ez az előre odaszólás elmarad. Így egy csomó tiltott fegyver közt lepték meg a bőnyi idős férfit az NNI munkatársai, aki ezen feltehetőleg besokkolt, bepánikolt, hisz nagyon jól tudta Gy. I., hogy ha így találják, annak súlyos évek lesz a vége. Azt azonban, hogy miért kezdett el lőni, nem nagyon érteni, bár a pánik válthatott ki ilyen tragikus eseménysorozatot.

A HVG információi szerint tervezett házkutatásra érkeztek a zsaruk Győrkösékhez, azonban a lap azt állítja, ehhez a Terrorelhárítást kellett volna segítségül hívni.

Mint köztudott, Gy. nem akarta beengedni a rendőröket, tüzelni kezdett rájuk, és agyonlőtte a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik rendőrét, Pálvölgyi Pétert, majd elbarikádozta magát, végül a Terrorelhárítás emberei hozták ki. A lövöldözésben a gyilkos is megsérült, bal lába vélhetően örökre lebénult.

A HVG hozzájutott a házkutatási határozathoz, amelyből kiderült: a rendőri intézkedésnek nem csupán Győrkös István volt a célpontja, és hogy többek között gépfegyver is lehetett a házban. A lap azt írja, hogy ez azt jelenti, hogy a helyszínen nem az NNI nyomozóinak, hanem a TEK-nek kellett volna eljárnia, erről szerintük egy kormányrendelet is egyértelműen fogalmaz. A HVG szerint itt előre tervezett házkutatásról volt szó, így az NNI nyomozóinak a rendelet szerint kellett volna eljárniuk és értesíteniük a Terrorelhárítást, mégsem tették. A lap úgy tudja, még a helyszínen is lett volna lehetőség arra, hogy időben riasszák a TEK-et, az idős gyilkos ugyanis nem akarta beengedni a zsarukat. Azt írják: a házkutatási határozatot minimum osztályvezetői szinten ellen kellett jegyezni, de az ügy akár ennél magasabbra is érhet.