hirdetés

A Magyar Szocialista Párt szerint „egy igazán jó ötletet sikerült elrontani” az általános iskolások ajándék cirkuszjegyével. Mert hiába kap a jó tanuló ingyen jegyet a felutaztatása és az egyéb költségek akár húszezer forintra is rúghatnak.

bangóné.cirkusz

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője, a népjóléti bizottság tagja a párt vasárnapi sajtótájékoztatója után azt mondta: mintegy 112 ezer általános iskolai diák a kitűnő bizonyítvány mellé ajándék cirkuszjegyet kapott a Fővárosi Nagycirkuszba, de egy átlagos kétkeresős, kétgyermekes család nem tudja kifizetni a Budapestre utazás és a további jegyek összesen akár húszezer forintos költségét.

A képviselő közölte: kezdeményezni fogja, hogy terjesszék ki az eredetileg augusztus végéig tartó jegybeváltási időszakot a következő tanév végéig vagy legalább december 31-ig. Hozzátette: azt is kezdeményezi, hogy pluszforrások felhasználásával adjanak lehetőséget arra, hogy a gyerekeket kísérő szülő is kaphasson jegyet és térítsék meg az utazási költségeket is.

Véleménye szerint ha a gyerekek egész évben jól teljesítettek, megérdemelnék, hogy ingyen el tudjanak menni Budapestre a családjukkal.  Elmondta azt is, hogy eddig nem egészen 4000 gyermek regisztrált az előadásra, ez – tette hozzá – „köszönő viszonyban sincs” a 112 ezerrel, azaz beigazolódni látszik az a félelem, hogy a szülők nem tudják igénybe venni ezt az ajándékot.