hirdetés

Kis híján tragédia is történhetett volna az oviban. Két kisgyerek lett rosszul a hipótól, ami véletlenül maradt a kancsóban. A bősárkányi önkormányzat vizsgálatot indított, egy dolgozó pedig írásbeli figyelmeztetést kapott. Az Esti Újság úgy tudja, hogy az ügyben a rendőrség nem indított vizsgálatot, pedig a intézmény vezetőjének mintha alapesetben meg kellene tennie a feljelentést.

 bősárkányHipós víztől lett rosszul két óvodás a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkányon. A Kisalföld értesülései szerint az egyik gyerek arra panaszkodott, hogy ég, kapar a torka, a másik pedig hányt is, az óvónők mégsem hívtak orvost. Hogy miért nem, azt egyelőre nem tudni. Az óvodában pedig egyszerűen letagadták a kicsik rosszullétét, később azonban kiderült, írásbeli figyelmeztetést kapott az egyik dolgozó, miután az önkormányzat vizsgálatot indított az ügyben. A gyerekek ma már jól vannak.

Azt, hogy a kancsóban lévő hipó miként kerülhetett a gyerekek kezei közé, nem tudni. Mint ahogy azt sem, hogy a maró vegyszer szaga miért nem tűnt fel a dajkáknak vagy az óvónőknek? Sok a megválaszolatlan kérdés az ügyben.

Az Esti Újság úgy tudja, egyelőre nem indult rendőrségi vizsgálat, holott a gyermekveszélyeztetés alapesete fenn áll. A település polgármestere szerint a konyhán rosszul öblítették ki a vizeskancsót, így maradhatott benne a maró fertőtlenítőszer maradéka.

(Forrás: Kisalföld)