hirdetés

Elmaradt a soroksári brutális gyilkosság tárgyalása. Természetesen csak a szokásos, a koronavírus veszélye miatt. A vádlott R. Szilveszter tagadja továbbra is a családanya Gyurik Krisztina megölését.

 

A koronavírus miatt nem tudott érdemi tárgyalást tartani a Fővárosi Törvényszék Kardosné Gyurik Krisztina, a soroksári futó nő megölése ügyében.

Tegnap szerette volna a bíró meghallgatni a tanúkat, elővigyázatosságból azonban este értesítették őket, hogy nem kell megjelenniük a tárgyalóteremben. A vádlott, R. Szilveszter is később tesz vallomást.

Védencem mindenképpen szeretne a bíróság előtt beszélni, most azonban a váratlan események miatt még nem látta elérkezettnek az időt. A kifosztásról tesz majd vallomást – közölte a brutális gyilkossággal vádolt férfi védője, dr. Lichy József.

Mint ismeretes, 2013. szeptember 25-én Kardosné Gyurik Krisztina futni indult soroksári otthonából. A rendszeresen kocogó nő nem ért haza a szokott időben, ezért a fia és a férje a keresésére indult. Értesítették a rendőrséget is, amely nem sokkal később a családi házuktól pár kilométerre megtalálta az asszony lemeztelenített és megbecstelenített holttestét.

Krisztina gyilkosát öt évig hiába keresték a rendőrök. Áttörés tavaly történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen rögzített anyagmaradványok között. A férfit az áldozat telefonja buktatta le, amit a férfi leadott amikor börtönbe kellett bevonulnia más bűncselekmények miatt, azonban ezen eszközt nem vetették vizsgálat alá az illetékesek.

Természetesen a gyilkossággal meggyanúsított R.Szilveszter elfogása óta nem tett vallomást, csupán annyit ismert el, hogy a helyszínen járt, de azt nem, hogy bántotta volna a sértettet. A férfi a megölt nő telefonjáról ugyan azt mondta találta és vállalja a kifosztás miatti ítéletet. A férfi azonban mindent bevetett eddig. Az orvos szakértők vizsgálatát pedig megpróbálta meghiúsítani, de ez sem segített rajta, hisz vádlott lett.