hirdetés

Komoly reform elött áll a magyar futball. Mintegy 180 sportklub indulása és jövője pecsételődik meg hamarosan, hisz az MLSZ úgy tudjuk postázta a TAO pénzek szabálytalan felhasználása miatt a visszafizetési felszólításokat. Az ellenőrök 180 klubnál találtak problémákat , szabálytalan TAO felhasználást. Mintegy 20 milliárd forintnyi TAO pénzt kell befizetnie az érintett  egyesületeknek, akik aligha fogják tudni ezt megoldani napokon belül. Ha pedig nem fizetnek, akkor aligha fognak tudni a megyei és egyéb bajnokságokban, mert van adótartozásuk, így versenyengedélyt sem kaphatnak a jogszabályok szerint.

 

Sokak szerint az MLSZ döntése vitathatatlan, hisz sokan a TAO pénzeket úgy költötték és használták, hogy az elképesztő.  Azaz a visszafizetés jogos. Az időzítés miatt azonban sokan értetlenkedve állnak, hisz az érintet sportklubok, hogy nem fognak versenyengedélyt kapni az szinte biztos, hisz lesz NAV tartozásuk és NAV nullás igazolás nélkül nincs engedély. Így sok focista és sportoló jövője felnőtt vagy épp utánpótlás korúnak szinte biztosan megbicsaklik.

Kerestük az MLSZ szóvivőjét telefonon, hogy tényleg igaz-e a dömping postázás, és, hogy mi lesz a fizetni nem tudó klubokkal, de sajnos egyelőre nem értük utol Sipos Jenőt.