hirdetés

Foci, arany, luxus, s az évszázad bűnügye. Még mindig  egyetlenegy szereplője sem került előzetesbe a milliárdos aranyhamisítási ügynek. Az NNI, azaz a magyar FBI ugyan nyomoz, de hogy mindenki szabadlábon van az ügyben, az már kezd több mint kínos lenni, hisz a közvélemény ebből mit von le? Ja persze, mert a fő gyanúsítottnak, a Lombard Pápa FC volt profi futballklubtulajnak, biztos a Viktor vagy a Sanyi, netán a bajszos Laci  a haverja, ezért mindent megúszhat. Bízunk benne, erről azonban szó sincs.

bíró lombard

Nos, a Lombard Pápa FC tulajának a cégénél történt aranyhamisítási ügyben úgy tűnik, újabb részletek kerültek napvilágra. A profi fociklub tulaja, aki nem mellesleg a Lombard Kézizálog Zrt. tulaja is volt, ugye önfeljelentést tett pár hónapja a brókercégek folyamatos bedőlése után, hogy bizony nála több hamis aranyrúd is van. Mindez a lépés feltehetőleg a nyomozókat is meglepte, hát még az ügyet vizsgáló NNI-t. Mára kiderült, több milliárd forint értékű aranyrúd lett hamisítva. A zálogcég tulajdonosa azonban a mai napig szabadlábon van.

Pedig több bank és vállalat is milliárdokat bukhatott a fedezetként nyújtott hamis aranyon. A hatóságok 339,4 kilogramm tömbről állapították meg, hogy trombitarézből készült arany helyett. A hírek szerint a GoldEurope Kft. és a Loyal Bank Ltd. Magyarországi Képviselete is azok között van, akik hamis aranytömböket kaptak az eredetileg több milliárd forintot kitevő hitelért cserébe. A másik érintett az Alba Takarékszövetkezet, amely 600 millió forintot vesztett a csalás miatt. Az információk alapján a hamisított tömböket a nyomozóhatóságok találták meg egy biztonságtechnikai cég raktárában, ezekről pedig kiderült, hogy a fentebb említett cégeknek adott fedezetek voltak. A bankszektor több mint 20 milliárdot bukhatott az ügyön, miután a biztosítékként a zálogcég széfjeiben levő, mintegy 10 ezer értéktárgyat nem becsültették fel, mivel ez mintegy százmillió forintba került volna, amit meg akartak spórolni.