hirdetés

Hunvald nem boldog
2014-07-01 11:16

Enyhítettek az MSZP-s nagyágyú ítéletén. Egy évre mérsékelte a Kúria harmadfokon Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere börtönbüntetését az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben. Hunvald nem boldog bízott a felmentésében.

A politikust a Kúria bűnösnek mondta ki egyrendbeli hivatali visszaélés bűntettében, ezzel módosítva a másodfokú ítéletet a Gál György és társai, köztük Hunvald György ellen indult perben. Ezért egy év büntetést szabtak ki Hunvald Györgyre. A volt polgármester így is többet ült előzetesben, mit amekkora taralmú büntetést kapott. Bár Hunvald a felmentésében bízott erre valljuk be vajmi kevés esélye volt. Egyrészt, mert az előzetesben töltött súlyos hónapok miatt jelentős kártérítést kellett volna fizetnie az államnak. Másrészt pedig azért annyi korpuszt sikerült nagy nehezen összeszednie a nyomozó és vádhatóságnak, hogy egy minimális büntetés összejöjjön Hunvaldnak. Hát nem egy dicső ügy.

Azonban az anno hangzatosan hirdetett milliárdos mértékű ingatlanpama ügyekből semmi sem lett bizonyítva. Sőt elmarasztalni sem tudták ezen alaptalan vádak miatt az MSZP egyik fő alakját. Így kijelenthetjük, hogy a Fidesz vádhatóságának akarva akaratlanul is de sikerült modernkori hőst csinálnia Hunvaldból.