hirdetés

Bár több mint három hónapja van előzetesben a Döcher-gyilkosság feltételezett megrendelője, azóta egy kukkot sem szóltak hozzá a nyomozók. K.Alex akit az éjszakai életben sokan csak Tureknek ismertek október eleje óta van előzetesben. A nagy dirrel durral elővett döglött akták fő korona tanúi azon elítélt és sok-sok gyilkosságot elkövető szlovák maffiózók, akik csak hallották azt, hogy a Döcher bérgyilkosságot, a legjobb barátját Turek kérte megöletni, amit máig sokan kétkedve fogadnak. De picit nézzük mi is volt akkoriban ?

 

Hozzá sem szólnak a Döcher-gyilkosság feltételezett megrendelőjéhez K.Alexhez a nyomozók, amióta előzetesbe került. Az éjszakai életben csak Tureknek ismert férfiről sokan úgy vélik legjobb barátja halálához semmi köze. Míg mások azt hangoztatják, hogy van köze. Nehéz dönteni kinek van igaza.

Az azonban tény, hogy Turekre csakolyan személyek tettek terhelő vallomást Szlovákiában, akik az ítéletükig egy kukkot sem szóltak. Olyan maffiózók fenekletek, akik több embert öltek meg Szlovákiában politikai és egyéb kérésekre. Olyan emberek, akik ismerték a rettegett Sátor Lajost de jóban nem voltak vele. Nos ezen beszédes elítélt gyilkosok érdekes módon hiába öltek, kínoztak, gyilkoltak bizony a megkérdőjelezhető és hitelesnek sem mondható vallomásaik után egyik sem került élete végéig dutyiba. Pedig kellett volna. Sőt még ráadásként egyiksert szlovák alkotmánybírót is elkezdtek megvádolni súlyos gyilkosságokkal.

Mindezeket nézve sok sok kérdés merül fel és az is, hogy ezen emberek vajon mikor mondtak igazat ? Nem tudni egyelőre de gyanús a mostani őszinteségük.

Tény kérdése, hogy Szlovákiában nem szeretik Tureket. Nem szeretik mert a Pápay-klán kivégzésével is meggyanúsítottak, a hírhedt dunaszerdahelyi 10-es gyilkossággal de vádemelés nem lett. Turek, akkor még Harisnak hívták több mint 4 évet volt előzetesben. Igen 4 évet, holott csak 3-at lehetett volna, de ezt a kis malőrt hagyjuk is. Szóval nem igazán szerették emiatt sem. Aztán azért sem mert más ügy miatt is elfogták utána de az is kudarcba fulladt. Érdekes módon mindig akkor fogták el, amikor épp kormányváltások voltak és a politikai érdek is az volt, hogy a két ország barátkozzon. Nos ez is egy fontos érdekes mozzanata Turek szlovákiai elfogásainak.

Közben Magyarországon zajlottak a leszámolások, robbantások. Szinte minden héten volt a választásokig valami. Majd némi szünet következett de 1999.februárjában kivégezték Döcher Györgyöt és testőrét.

Most 2021-ben jött a Döcher-gyilkosság aktáinak a leporolása. Vizsgálták már akkor is erősen 1999-bwn, Turek szerepét épp az akkoriban még rendőr Doszpot Péter vezette életvédelmi osztály, nagyon akarták Tureket de minden ellene szólt. Igen. Az elkövetés fegyvere, a helyszínen lévő katonai hírszerzők, az, hogy ő épp külföldön volt, az éppen zajló leszámolások, és a Szlovákiával vívott titkosszolgálati harca Magyarországnak.

Ráadásul itthon is zajlott a politikai attak. Az első Fidesz-kormány tagjait ekézte az ellenzék is erősen és a közvéleményt épp a politikát átszövő olaj-ügyekre figyelt. Ráadásul a Torgyán József vezette FKGP is életre kelt és sok sok borsot tört a kormány és az ellenzék orra alá. Torgyánék az alvilággal összefonódott politikusokat, a régi titkosszolgálati képviselőket, az átkos rendszer résztvevőit szívesebben látták volna kijjebb a Parlamenttől.

Így jött a kisgazdák őszinte és a politika megtisztításában mélyen hívő Pallagi László képviselő. Elkezdődtek az olaj-ügyek szennyeseinek kieregetése, amelyben bizony az ellenzéki pártok nyakig benne voltak és élvezték az alvilágból érkező milliárdokat. Igen kaptak az olajos pénzből tisztességesen a politikusok, kivéve a Fideszt.

S ez miért érdekes ? Nos Döcher ha esetleg elkezdte volna kinyitni a száját, hisz befolyásos ember volt az éjszakai életben és mindenről tudott, háts lett volna botrány rendesen és sok sok politikus , magarangú vezető komoly gondba került volna. Így legfőképp veszélyes volt a politikára . Nagyon. Azonban aki ismerte igazán az tudhatta volna, nem beszélt volna soha .

Hogy ezen apró tényeknek mi köze van a mostani eljáráshoz ? Szerintünk lesz, hamarosan.

De újabb apró fejlemény is történt Turekék ügyében. Sok sok fegyvert találtak a nyomozók most, hirtelen, hát nem érdekes ? Ja lejár az előzetes és kell a hosszabbítás indoklásához talán ez az.

A legújabb hír, hogy több fegyvertípusra, köztük géppisztolyokra, kézifegyverekre, hangtompítókra, valamint maszkokra és golyóálló mellényekre bukkant a rendőrség egy budai ház teraszán. A rendelkezésre álló információk szerint akkor leltek rá a fegyverekre, amikor feltörték a terasz betonját épp.

A rendőrség lőszerrel való visszaélés miatt nyomozni kezdett, de továbbiakat a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek.

A HVG forrásai szerint a mostani akciónak a Turek becenévre hallgató D. Alex, egykori nevén Haris Sándor ügyében zajlott eljáráshoz lehet köze, ugyanis a fegyvereket egy olyan férfi házában foglalták le, aki kapcsolatban állhat Turekkel.

Nos a nyomozók feltehetőleg gőzerővel dolgoznak az ügyben. Az is lehet egy taktikai elem, hogy direkt nem szólnak Turekhez és  B.Károlyhoz a másik előzetesben lévő gyanúsítotthoz. Az is taktika lehet, hogy a bizonyítékokkal nem nagyon áll elő a rendőrség de egy ilyen sikernek beharangozott ügyben azért szokás ezt azt kidobni a kedvenc sajtó éhes hiénáinak, de ez sincs. Persze mindez belefér egy nyomozati taktikába nincs ezzel baj.

Azonban az érintetteket, előzetesben lévőket azért szokták kihallgatni, meghallgatni legalább havonta egyszer. Itt most ebben az ügyben nem így történik.

( Csákány Tibor )