hirdetés

Magyarországra került a nyíregyházi gyilkos doki, aki brutális mészárlást csinált 3 évvel ezelött. A doki vérengzését volt szeretőjének a gyermekei is végig nézték.A férfi előzetes letartóztatását kérte a Szabolcs-Szatmár-Bereg-megyei főügyészség, amelyről pénteken már dönt is a bíróság.
A román hatóságok átadták a magyar rendőröknek a 2016-os nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított román orvost. A Sátoraljaújhelyen praktizáló román tüdőgyógyász volt az, aki 2016. augusztus 31-én egy családi házba behatolva gyerekeik szeme láttára rálőtt az édesanyára és édesapára. A nő nem élte túl a támadást, a férje állapota sokáig válságos volt, kómában feküdt, fél oldalára lebénult, de hosszú rehabilitáció után sikerült felépülnie (a hét éves ikerpárt azért kímélte meg, mert megsajnálta őket).

A tett oka szerelmi csalódás volt. Az orvos egykori szeretője megígérte neki, hogy összeházasodnak, mégis visszament a férjéhez és gyermekeihez.

A gyilkosság után a férfi Romániába menekült, ahol letartóztatták, de kiadatása előtt még lefolytatták ellene a tiltott fegyverviselésért indított romániai büntető eljárást.

A doki többször fellebbezett a kiadatása ellen mondván mivel román, Magyarországon biztosan sérülnek majd a jogai és nem bánnának vele tisztességesen, azonban ezen érveit rendre elutasították a román hatóságok.