hirdetés

Nem tervezi a rendőrség, hogy a Buda Cash brókercég és a hozzájuk köthető pénzintézetek és egyéb vállalkozások vezetőit őrizetbe vegye. A nyomozást folytató Nemzeti Nyomozó Irodával állítólag együttműködőek az érintett cégek vezetői és ők maguk jelezték, őszintén és tisztességesen, hogy sajnos hiányzik több tiz azaz már 100 milliárd forint. Tény kérdése, hogy más kisebb fajsúlyú és pár százmilliós ügyekben simán előzetes letartóztatásba helyezik az összes érintettet, de most az ügyészség sem erőlködik nagyon. Innentől kezdve pedig bőven igaz lehet az a városi pletyka, hogy a cég rendkivül jó politikai kapcsolatokat ápolt.  A Fidesz frakcióvezetője Rogána baloldali MSZP-re mutogat, míg az MSZP a fideszes politikusok érintettségét kérdezi. 

buda cash

Bár gőzerővel folyik a nyomozás a Buda Cash brókerbotrány ügyében a cég vezetői fellélegezhetnek, mert az NNI és legfőképp az ügyészség nem tartja indokoltnak, hogy az érintetteket előzetes letartóztatásba helyezzék. Pedig úgy tűnik 100 milliárd forint hiányzik és súlyos csalás sorozat folyt évtizedekig a cégnél.

Tény kérdése, hogy az ügyészség csip csup 100 milliós ügyeknél simán előzetes letartóztatást kér mindenkire, ha együttműködő a nyomozókkal, ha nem az érintett személy. Egyedül az ex-MVM vezér Kocsis Itsván 15 milliárdos hűtlen kezelési ügyében volt hasonlóan elnéző a nyomozást felügyelő szerv. Ugye ott sem volt még csak őrizetbe vétel sem. De emlékezzünk visza a hírhedt brókerre Kulsár Attillára is, az is bőven előzetesbe került kevesebb pénz elsikkasztásáért.

Az MSZP somogyi elnöke arra kíváncsi, van-e a összefonódás a Fidesz és a DRB vezetői között. Harangozó Gábor az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: „a Fidesz somogyi vezető politikusai előszeretettel mutatkoztak együtt a DRB vezetőivel – így például a novemberi siófoki fiókavatón Witzmann Mihály, Szamosi Lóránt, Szita Károly együtt paroláztak a bankvezetőkkel – miközben több tucat fideszes önkormányzat vitte a számlavezetését a DRB-hez”.

Nos innentől kezdve valóban nehéz lesz megmagyarázni az állampolgároknak, hogy kérem itt minden rendben van. S, hogy itt a politika nem érintett. S 10-15 évig csak azért nem vettük észre a csalásokat, mert rossz papírokat néztünk, meg átvertek minden tisztességes PSZÁF ellenőrt és MNB vizsgálót s egyéb hatóságokat ezen csúnya firmányos brókerek.