hirdetés

Ismételten jó politikusnak lenni. Nagyon jó. Pazar lakásokba költözhetnek ugyanis szerencsésebb vidéki honatyáink. Van olyan állítólag a népet , azaz minket képviselő személy, akinek a törvényben meghatározott lehető  legnagyobb összegért, havi 186 ezer forintért bérelnek ingatlant a fővárosban.Mindenesetre nekünk havi 150 millióba van a politikusaink lakásbérlése.

képviselők

Az új parlament képviselőinek lakhatásáról mostantól az állam így gondoskodik, és láthatóan nem fukarkodik a pénzzel. Azaz természetesen a luxus és a pénz megmarad a politikusainknak, s nem kell szégyenkezniük, sőt meghúzni sem kell magukat szerény bérelt hajlékukban. A megkérdezett ingatlanszakértő szerint akár ötvenezerrel olcsóbban is van minőségi választék egy-egy adott környéken. Így leginkább a képviselő-kuncsaftokkal kapcsolatba került bérbeadók járnak jól, főleg ha az alacsony amortizációt ideszámoljuk, hiszen a politikusok nagy része csak egy-két napot tervez eltölteni fővárosunkban.
A mai napig 81 képviselő élt a lehetőséggel, és 13 szerződést már meg is kötött a Országgyűlési Hivatal. Az eddigiekből öt lakást találunk a patinás V. kerületben és négyet a XIII.-ban, viszont a legdrágább lakást a kissé félreeső VI. kerületi Eötvös utcában csípte meg valaki, érdekes módon éppen ezért fizetnek a legtöbbet, 186 ezer forintot. A Parlamenthez közeli helyek is kapósak voltak. Lesz olyan honatyánk, aki a Parlament szomszédságában, a Kossuth téren fog lakni. 81 képviselővel és átlagos 150 ezer forintos bérleti díjjal számolva csaknem 150 milliót fizet ki a hivatal az albérlet-támogatásokra.

Az igénylők száma folyamatosan változik, így egyelőre nem lehet pontosan megmondani, hányan kívánnak ezzel a lehetőséggel élni – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája.

A jogszabály amúgy azt mondja ki: a képviselők legalább 35, de legfeljebb 50 négyzetméter alapterületű budapesti lakóház vagy lakás használatára jogosultak.

Megnéztem a budapesti árakat és 150 ezerből kijön az ember, ebbe bele lehet férni. A gond az, hogy a lakások méretét maximalizálja a jogszabály, így én például egy másfél szobás, 46 m2-es lakásba vagyok kénytelen költözni három kisgyermekemmel és feleségemmel. Próbálkoztam, hogy saját fizetésemből kiegészítve, hadd kapjak külső kerületekben egy nagyobbat, de ezt nem lehet – mondta Sallai R. Benedek LMP-s képviselő.

Ez az államnilag finanszírozott bérlakás a politikusoknál főként azoknak jó, akik pár napot töltenek a fővárosban. Rájuk szabták ezen törványi szabályt.