hirdetés

Egy kiszivárgott belügyminisztériumi rendelet szerint a belügyi tárca irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatalos szolgálati viszonyban álló tagjai félmilliós juttatásban részesülnek az év végén. Mindez teljesen üdvözölendő, de a Belügyi, Rendvédelmi szakszervezet szerint tízezer alkalmazott kimaradhat a jutalomból.Holnap minden kiderül kik kapnak jutalmat a megjelenő MagyarKözlönyből.

 

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke arról beszélt egy kereskedelmi tévén, ő is látta a rendeletet, és reméli, hogy azért nem jelent még meg a Magyar Közlönyben, mert orvosolni fogják azt a problémát, hogy a jutalom csak a szolgálati viszonyban állókra vonatkozik, így csaknem 10 ezer rendvédelmen belül dolgozó ember kimaradhat a jutalomból.

Bárdos Judit elmondta, körülbelül 60 ezren vannak állományban, ebből 50 ezren meg is kapják ezt az év végi juttatást, ám a tervezet szerint az a 10 ezer ember, akik rendvédelmi, igazgatási jogviszonyban állnak vagy munkavállalóként dolgoznak, ők kimaradnak belőle.

Tehát kap például a rendőr, a tűzoltó, a büntetésvégrehajtási őr, de akik az irattárban dolgoznak vagy részt vesznek egy nyomozásban, de funkcionális munkát végeznek: ők nem kapnak, fogalmazott Bárdos.
.
Az irodában együtt ül egy hivatásos és egy rendvédelmi, igazgatási alkalmazott, az egyik kap, a másik meg nem kap semmit. Nagyon borzasztó dolog lesz magán a rendvédelmen belül, hiszen a minisztériumokban így nem különböztettek. És pontosan a rendvédelemben különböztetnek az egyes foglalkoztatási jogviszonyok között, ez nagyon nagy baj – mondta a szakszervezeti elnök.

A Belügyminisztérium sajtóosztálya a következőket írta.

A jogszabályok és a jogszabálynak nem minősülő egyéb jogi dokumentumok hiteles szövegét a Magyar Közlönyben, és nem valamely Facebook-oldalon teszi közzé a jogalkotó. Ismereteink szerint a Magyar Közlöny következő száma 2019. december 27-én jelenik meg.