hirdetés

Újabb kormányellenes megmozdulás lesz holnap. Ezúttal az Operához meghirdetett demonstráció miatt módosul a kisföldalatti a 105-ös és a 979-es busz közlekedése. Mint ismeretes a tüntetés meghirdetője Várady Zsolt az Iwiw atyja, aki szerint nemcsak a rendszerrel szembeni elégedetlenségnek kívánnak hangot adni,hanem annak is, hogyan képzelik el az országot.

 Protest against an internet tax

 

A tüntetést többek között az Operánál az a Várady Zsolt is szervezi, aki az Iwiw alapítója is volt s, aki az internetadó elleni megmozdulásokban is aktívan részt vett. A holnapi demonstráció Várady szerin egy olyan esemény lesz, amely során nem egyszerűen a rendszerrel szembeni elégedetlenségünkek kívánunk hangot adni, hanem annak is, milyen értékek mellett és hogyan képzeljük el az országot, amelyben élni mindannyiunknak jobb lenne, mint most.

Azt, hogy Várady mellett pontosan kik vesznek részt a demonstráción nem tudni. Így azt  sem tudni hány tüntető vonul holnap az Operához, de biztosan megint sokan több ezren lesznek.

Így az Andrássy úton, az operaház előtti területen tervezett rendezvény előkészületi munkái miatt várhatóan már délelőtt 9 órától lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között. A forgalomkorlátozás a közösségi közlekedést is érinti. Emiatt a 105-ös busz várhatóan 9 órától az utolsó indulásig, a 979-es busz pedig az első járat indulásától nagyjából éjfélig módosított útvonalon közlekedik. Az 1-es metró délután 5 órától az utolsó indulásig biztonsági okokból nem áll meg a Vörösmarty tér irányában az Opera állomáson. Ha a demonstráción részt vevők száma szükségessé teszi, a 70-es és a 78-as trolibuszok közlekedése is módosul.