hirdetés

Elmaradt a Népszabadság tulajdonosának, a Mediaworksnek és a lap főszerkesztőjének a tárgyalása a lap jövőjéről. Bízunk, benne nincs nagy baj. A szerkesztőség munkatársai 1 eurót adnának a lapért, mert ugye az 5 milliárdos veszteséget termelt.

nepszabiA Népszabadság tulajdonosi köre ma ígérete ellenére, betegségre hivatkozva mégsem volt hajlandó tárgyalni a Népszabadság dolgozóival, az újságírók ismét megpróbáltak bejutni a szerkesztőségbe, sikertelenül.

Mivel a tulajdonos azzal az indokkal függesztette fel a lapot, hogy az veszteséges, ezért a szerkesztőség felajánlotta, hogy méltányos, 1 eurós áron megvásárolná a Népszabadságot, hogy használhassák a nevét.

Azonban, mint kiderült a Népszabadság, összes logója és védjegye egy banki hitel fedezete lett, amelyből a Mediaworks a vidéki lapokat vásárolta nemrég meg. Így egy esetleges új tulajdonosváltás esetén a bank engedélye is szükséges , nem beszélve arról, hogy a Mediaworks felvett hitelét feltehetőleg senki sem venné a nyakába.

A székházba többek között azért is szeretnének bejutni a lap dolgozói, mert többeknek a személyes tárgyai is bent vannak, de nem férhetnek hozzá, amit munkajogi szempontból aggályosnak tartanak.

Az újságírók azt is sérelmezik, hogy nemcsak a lapot függesztették fel, hanem az archívumot is, és az eddigi munkájukat is elérhetetlenné tették.