hirdetés

Áll a bál a migránsok miatt Körmenden. A kézilabdás lányokat állítólag megbámuló bevándorlók ugyanis, állítólag betörték a befogadóállomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések pedig elmaradnak. A megemelt rendőri létszámból senki sem volt épp a helyszínen. A városi rendőrkapitány szerint azonban semmi ilyesmi nem történt. Aggodalomra semmi ok. Úgy tűnik, komoly rémhír terjeng Körmenden.

körmendi balhé

A körmendiek csak néhány nappal előbb értesültek róla, hogy menekülttábort nyitnak a városban, és az is aggasztotta őket, hogy az ott lakó közel- és távol-keleti férfiak szabadon mozoghatnak majd a városban. Az ideiglenesnek szánt befogadóállomás sátrai a BM Rendészeti Szakközépiskolájánál, egy ingatlanon találhatók. Itt működik a városi sportcsarnok is, amelyet ugyanazon a kapun át lehet megközelíteni, mint a menekülttábort. Érdekes egybeesések ezek. Főleg, ha figyelembe vesszük azt a kormányzati kommunikációt is, hogy a menekültek veszélyt jelenthetnek, hisz akár terroristagyanús személyek is lehetnek köztük.

Állítólag tegnap, amikor a bevándorlók odagyűltek a sportcsarnokhoz, és nézni kezdték a junior-serdülő leánycsapat edzését, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, ám az egyik férfi berúgta az ablakot. Legalábbis ezt állítják.

Az edzést azonnal megszakították, és a lányokat biztonságba helyezték. A szülők felháborodtak, hogy a város nem védi meg a gyerekeiket, és nem értik, hogy ha ennyi rendőrt kivezényeltek a közbiztonság javítására, miért éppen az egyik legforgalmasabb sportlétesítménynél nem működik az őrzés-védelem.

Tiborcz János megyei főkapitány közölte a rendkívüli sajtótájékoztatóján, hogy valóban betört a rendészeti szakközépiskola egyik ablaka, de arra nincs semmiféle bizonyíték, hogy migránsok törték volna be és  hogy szándékos rongálás történt volna. A rendőrség így szabálysértési ügyben vizsgálódik ismeretlen tettessel szemben, hogy történt-e kis értékű rongálás – fűzte hozzá a főkapitány.

Pillanatnyilag nem bizonyított, hogy migránsok törték be az ablakot és az lett volna a szándékuk, hogy bejussanak a tornacsarnokba és ott bármit elkövessenek. A főkapitány kitért arra is: teljesen megalapozatlan az az állítás is, amely szerint a Körmenden lévő migránsok agresszívan viselkedtek volna. Eddig semmilyen rendőri intézkedésre nem volt szükség velük szemben – jegyezte meg.