hirdetés

Az MSZP újabb politikus gyanúsítottja Hiszékeny Dezső lesz. A XIII.kerületi baloldali képviselőt úgy tudni azonnal őrizetbe fogják venni és indítványozzák ellene a kényszerintézkedést az ügyészek. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága Hiszékeny Dezső szocialista képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja – mondta el a testület KDNP-s elnöke a testület ülése után. Így már csak a Parlamentnek kell megszavazni Hiszékeny kiadását.

hiszékeny dezső

Úgy tudni Hiszékeny ellen lehallgatásokat is bevetett a vádhatóság. Sőt a baloldali politikust az a Zsombók György vezette részleg keverte gyanúba, aki nemrég ittas vezetés miatt kénytelen volt távozni magas beosztásából az NVSZ-től. Zsombók neve persze az elbaltázott Móri 8-as mészárlásnál is ott szerepelt. Nos Hiszékenyt állítólag egy közeli étteremben hallgatták el, ahova a XIII.kerület baloldali politikusai rendszeresen jártak. Így persze felmerül a kérdés Hiszékenyre hajtottak vagy a kerület nagyemberére az MSZP-s Tóth Józsefre, aki rendre lesöpri a Fidesz erőnyerését baloldali válság ide vagy oda.
Nos a Parlament mentelmi bizottságának ülése után Vejkey Imre a zárt ülésen született határozatról közölte: öt igen és egy tartózkodás mellett hoztak döntést. A legfőbb ügyész leiratot juttatott el az Országgyűlés elnökéhez, és ebben az szerepel, hogy Hiszékeny Dezső ügyében közvádas bűncselekmény alapos gyanúja merült fel – emlékeztetett. Jelezte: az ülésen meghallgatták Hiszékeny Dezsőt is, aki maga is a mentelmi jog felfüggesztését kérte.
A szocialista politikus újságíróknak azt mondta: nem követett el bűncselekményt, és véleménye szerint az ügyészség politikai megrendelésre cselekszik. Előre megtervezett forgatókönyv szerinti akcióról van szó, amelyben manipulatív eszközöket használnak – tette hozzá.
Polt Péter legfőbb ügyész júliusban tett indítványt Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztésére vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.