hirdetés

Birkanyájat gázolt tegnap a Budapest-Keleti pályaudvarról Nyíregyházára tartó InterCity. A megyeszékhely határától nem messze történt az állati tragédia, amelyben a mozdony is úgy megsérült, hogy le kellett cserélni. Azt, hogy mit keresett a birkanyáj a síneken, nem tudni, vizsgálják.

elgázolt birkanyáj Tulipán IC

Nem tudni, mit kerestek a birkák a síneken, hisz az nem egy normális legelőhely. Az is az ütközés nagyságát mutatja, hogy a Tulipán IC bizony megsérült a birkás balesetben. Az esetet szakértők bevonásával vizsgálják. Az azonban egyre biztosabb, hogy a birkanyáj tulajdonosa nem ússza meg az esetet. Sem anyagilag, sem másképp.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a mozdony megsérült, ezért egy másiknak kell a vonatot továbbítania Nyíregyházára.  A gázoló Tulipán IC csak a helyszínelés után haladhat tovább, az egyvágányú pályán Nyírtelek és Északi kitérő állomás között vonatpótló buszok közlekednek. A Tulipán InterCity kör IC vonat, ezért Nyíregyházáról egy másik vonatszerelvényt biztosít a MÁV-START a Debrecen–Szolnokon át Budapest-Nyugati pályaudvarra utazóknak.  A MÁV vonatinformációs térképe szerint a gázoló vonat este 8 órakor 90 perces késéssel vesztegelt, de egyéb szerelvényt még nem érintett a pályazár.

(Fotó: MTI)