hirdetés

Még az emeleti lakás ablakából is kiugrott a drogdíler de ez sem segített rajta. A rendőrség elkapta a kábítószer-kereskedő bűnbandát. Az ötférfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.
ugró dilerS. Gergő irányításával Budapesten több hónapja terjesztettek Szerbiából csempészett marihuánát. A kábítószert hetente több alkalommal, 7-10 kilós mennyiségekben szállították szerbiai futárok a csempészésre átalakított gépjárművekben Magyarországra. A banda veszte feltehetőleg valamelyik futár volt, aki feldobott mindenkit, hogy elkerülje a hosszú börtön éveket.

A rendőrség hétfőn délelőtt egy IX. kerületi lakóház mélygarázsában a kábítószer átadásakor érte tetten P. Csaba szerb-magyar kettős állampolgárt és V. Zsoltot. Ezzel egy időben a drog deponálására szolgáló lakásban elfogták a bűnözői csoport vezetőjét, S. Gergőt, valamint bűntársát, T. Sándort.

A rendőri intézkedés elől menekülve, a lakás ablakából kiugrott a bűnszervezet ötödik tagja, K.Károly, akit a lakóház udvarán fogtak el. A mélygarázsban elfogott férfiaktól a rendőrök egy dobozban nyolc kilogramm növényi törmeléket foglaltak le, amely az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint marihuána.

A nyomozók a férfiak lakásaiban házkutatásokat tartottak, amelyek alkalmával további két kilogramm marihuánát, digitális mérlegeket, fóliázógépeket, illetve egy engedély nélkül tartott gáz-riasztó fegyvert találtak és foglaltak le. A rendőrök lefoglalták továbbá a P. Csaba, illetve S. Gergő tulajdonában lévő két nagy értékű luxus személygépkocsit is.