hirdetés

Vajon miképp engedhette a Fidesz, hogy Csömörön egy olyan jelöltjük induljon az önkormányzati választásokon polgármester-jelöltként, aki egy  milliárdos csalási -ügy előkelő V.rendű vádlottja ?  Ne tűnt fel ez senkinek sem a Fidesz Országos Választmányának elnökségében ? Persze az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, de ez akkor is gáz, hisz Bánhídi Balázs kampányában feltűnt Tuzson Bence, Novák Katalin és még az egykori honvédelmi miniszter Simicskó István is.

 

A Fidesz csömöri bukott polgármester-jelöltje egy milliárdos csalási -ügy V.rendű vádlottja. A jól szervezett csalásban a vádhatóság szerint 11 ember vett részt. A bűnszervezet pedig az MVH-t pumpolta meg igen szépen.

A monstre csalási ügy tárgyalása október 15-én kezdődött és gőzerővel tart a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyben teljességgel érthetetlen, hogy az V.rendű vádlott Bánhdi Balázst miképp indíthatta Csömörön a Fidesz ? Ennyire nincs káderszűrés a párton belül vagy ennyire rossz ? Vagy valakik eltitkolták, hogy Bánhidi vádlott. Vajon a Fidesz Országos Választmányának elnökségének a figyelmét ez az apró kis malőr, azaz, hogy egy milliárdos ügy vádlottja a polgármester-jelöltjük ennyire elkerülte, vagy ismét megvezették az illetékeseket ? Láttunk erre nemrég példát Békés városában.

Nos az egy dolog, hogy Bánhid nem lett polgármester mert csúnyán elbukta a választást, de az azért igen kínos, hogy az EMMI élére is jó eséllyel pályázó Novák Katalinnal fotózkodott és támogatta a vádlott Bánhídi kampányát az államtitkár asszony. Az is érdekes, hogy Tuzson Bence vagy épp az ex-honvédelmi miniszter Simicskó István tudott-e arról kinek kampányol Csömörön ? Nos utólag ez több mint kínos.

Az ügy már-már örkényi szinfoltja, hogy Bánhidi Balázs,  a “Tiszta szívvel, tiszta fejjel, tiszta kézzel”-szlogennel kampányolt Csömörön a Fidesz jelöltjeként.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a vádlottak közreműködtek abban, hogy egyes cégek a korábbi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által folyósított mezőgazdasági támogatásokat valótlan tartalmú számlákkal és valótlan tartalmú együttműködési szándéknyilatkozatokkal vegyék igénybe, és ezzel a költségvetésnek  milliárdos vagyoni hátrányt okoztak.

Az V.rendű vádlott terhére 4 esetben bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett különösen engy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja, amely három esetben kísérleti szakban maradt.   Az MVH 2013.áprilisában helyszíni ellenőrzést tartott Istenmezején, ahova gépeket vásárolt a bűnszervezet. Kiderült a gépek nem egyeztek a támogatási kérelem helyt adó határozatában megjelöltekkel, nem voltak alkalmasak a táogatott projekt teljesítési követelményeinek kielégítésére, a gépek áfa mentes piaci értéke pedig lényegesen alacsonyabb volt a kérelmekben megjelölt és ahhoz csatolt, a gépek beszerzéséről kiállított számlákban szereplő összegnél. gy az okozott kár ebben az egy esetben 216 millió forint volt, ami nem térült meg.  Emellett egy Kerekharasztban létrehozott projektre is mintegy 400 milliót hagyott jóvá az MVH 2010.ájusában.

A 11 főből álló vádlottak terhére 5 vádpontban  csalást és sikkasztást ró az érintettek  terhére. A kár értéke pedig milliárdos tétel.