hirdetés

Nos, ilyen sem volt sűrűn. A Fideszt helyreigazításra kötelezte a bíróság, amiért Hoppál Péter szóvivő olyat mondott a Helsinki Bizottságról, ami nem fedi a valóságot. A kormánypárt honlapján megjelentetett, „Helyreigazítás” című közleményében kért bocsánatot a Fidesz a Magyar Helsinki Bizottságtól, miután a szervezet pert nyert a párt ellen, és a Fővárosi Ítélőtábla erre kötelezte a Fideszt.

 hoppál péter

 

Nos, nem nagyon volt arra példa, hogy egy kormánypártot helyreigazításra kötelezzen egy bíróság. Szerkesztőségünk nem emlékezik ilyen esetre az elmúlt évekből, vagy nem kapott publicitást, ha volt ilyen. Főleg nem egy civil szervezet kapcsán. Nos, a Helsinki Bizottság mindenképp történelmet írt, úgy véljük, de a Fidesz is.

Bocsánatot kérünk a Helsinki Bizottságtól, amiért a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség szóvivője, dr. Hoppál Péter 2013. augusztus 17-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy a Helsinki Bizottság azért kap támogatást a Soros György személyéhez köthető szervezetektől, hogy cserébe Magyarországot, a Fideszt, illetve a magyar kormányt lejárassa – közölte a párt a honlapján, Helyreigazítás címen.

A bocsánatkérésre azért került sor, mert a Helsinki Bizottság jogerősen pert nyert a Fidesszel és akkori szóvivőjével, Hoppál Péterrel szemben.

Hoppál ugyanis 2013 augusztusában azt mondta: a civil szervezetek, köztük a Magyar Helsinki Bizottság, amerikai megrendelésre támadják a magyar kormányt, a Fideszt és a miniszterelnököt.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, és kötelezte a Fideszt, illetve Hoppál Pétert: a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben, valamint a www.fidesz.hu  portálon közzétett nyílt levél útján fejezze ki sajnálkozását amiatt, hogy valótlan tényekkel megsértette a bizottság jó hírnevét.