hirdetés

Normális Magyarországot kértek és kívántak a tüntetők. A hétvégi Kossuth téri kormányellenes demonstráción nem voltak sokan, azonban igen jó felszólalásokat, szónokokat lehetett hallani.  Az ismert esztéta  Heller Ágnes több pontot is felsorolt, amelynek alapjai egy normális Magyarországot teremtene. 

heller ágnes

Bár nincs még március de aki Heller Ágnes szónoklását hallgatta az egy pillanatra azt hihette, mintha oda csöppent volna. Igen a március 15.-ei forgatagba. Az ismert filozófus kijelentette, hogy követelik a sajtószabadságot. Különösen a közmédiára.

Követeljük az egyetemi autonómia visszaállítását. A tankönyvek szabad választását. A tanárok, szülök, és diák felelős döntéseinek az elismerését. Jogbiztonságot is követeljük.
Követeljük a törvény elé kerülés egyenlőségét is. Senki nem tesz különbséget a között, hogy a gyanúsított kormánytag-e vagy sem. Követeljük a munkatörvénykönyv újratárgyalását. Minden kisebbségnek az integrálását követlejük de nem az asszimilációjukat.
Követeljük a sokkal igazságosabb adópolitikát. Kívánjuk, és követeljük a szegénység öröklésének megakadályozását. Kívánjuk, hogy mindenki érettségizhessen. Követeljük a 18 éves korig tartó tanítást. Követelünk egy tudásalapú társadalmat, mert csak  a tudás alapján lesz normális Magyarország. – mondta Heller Ágnes filozófus.

(Fotó: ATV )