hirdetés

Érthetetlen, hogy Lakatos Csaba fogathajtó vajon miért barátkozott merénylőjével Portik Tamással ? A Lovin 1996-ban meglőtt sportoló ugyanis hosszú ideig Portikkal barátkozott, amíg azt el nem vitte a TEK és meg nem gyanúsította az elmúlt évek több leszámolásos merényletével. Ráadásul Lakatos anno az 1996-os merénylete után nem titkolta, hogy tudja ki a merénylője de azt nem mondja meg. Mondta ezt a nyomozást vezetőknek és a sajtónak egyaránt 1996-ban a merénylet után nem sokkal. Az is furcsa,hogy 1996-ban bár a tett helyszínének közelében elfogták a rendőrök Tanyi testvéreket és találtak is náluk egy kispuskára szerelhető távcsővet, de elengedték őket a nyomozók. Még csak gyanúsítottak sem voltak. S arról sajnos már megint nem szól a mai fáma, hogy a helyszínen maga Pintér Sándor is megjelent, mint akkori főrendőr. Hogy mit tett és mit nem tett az ügyben Pintér, majd a későbbiekben beszámolunk róla, de az tény, hogy Pintér alvilági informátora volt többek között a Tanyi család.

aranykéz utcai robbantás

Az ügetőn meglőtt fogathajtó, Lakatos Csaba az egyik fidesz és CÖF pénzből működő portálnak azt mondta, régóta tudja, hogy a kedden őrizetbe vett Tanyi György, valamint a többek között az Aranykéz utcai robbantással és a Prisztás-gyilkossággal vádolt Portik Tamás állt lelövetése hátterében. Lakatos szerint az Energol-vezérnek elemi érdeke volt az ő „eltüntetése”, mivel attól félt,  túl sokat tud az éjszakai élet egykori nagypályása, Prisztás József meggyilkolásáról.
Nos ez mind szép és jó de 1996-ban egészen másképp emlékezett a merényletére a fogathajtó. Lakatos ugyanis már akkor tudta ki lőtte le és miért. Csak éppen nem kívánta megnevezni. Sem a rendőrségnek, sem másnak. Tény, hogy Lakatos jó viszonyt tartott fenn azzal a Prisztás Józseffel, akit még Óbudán lőttek fejbe és  ki  is hallgatták tanúként az ügyben. Az, hogy Portikkal rossz lett volna a viszonya nem igazán fedi a valóságot. Sőt Portik letartóztatása elött együtt bizniszeltek, együtt voltak sülve főve. MIndezt egy igen közeli forrás is megerősítette portálunknak.

Igen jóban voltak. Sokan nem is értették Lakatost, hogy vajon miért nyalja ennyire Portik hátsó részét. Perzse Lakatos mindig azzal volt jóban, akire neki szüksége volt. Nos így összességében elég fura, hogy azzal barátkozott Csabika, aki az életére tört-mondta a neve elhallgatását kérő férfi az Esti Újságnak.

Lakatossal. Nos így eléggé bizarr és életszerűtlen, hogy Lakatos annál a férfinél jópofizik, aki kiakarta nyírni. Persze van ilyen az amerikai akciüfilmekben de nem Magyaroroszágon és főleg nem Lakatos tekintetében ez nem életszerű.
Mint ismeretes a Nemzeti Nyomozó Iroda előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletének gyanújával őrizetbe vette Tanyi Györgyöt és két testvérét, valamint az éjszakai életben ugyancsak ismert Baranyi Lászlót. A négy férfit azzal gyanúsítják, hogy 1996. november 13-án meglőtték a lovin Lakatos Csaba hajtót, aki a nem sokkal korábban meggyilkolt Prisztás József üzlettársa volt. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, de túlélte a támadást.
Lakatos Csaba egyébként jó viszonyban volt Sándor Istvánnal is, aki a KBI felderitú tisztje volt. Így a főnyomozó Lakatos révén főként az orosz és ukrán nehézfiúkkal tartotta a kapcsolatot. De Lakatos sok neves büntetőógyben is tanúskodott. Igy többek között a hírhedt első Tasnádi perben, s valljuk be nem tett sok jót Tasnádi érdekében a sportoló. Meghallgatták a kecskeméti maffi perben is, hisz Radnaiékkal azaza a Conti Carosokkal is igen közeli és jó viszonyt ápolt a sportoló.

Még a hírhedt Boros video vallomásban is szerepelt Lakatos. Boros Tamás ezen videovallomásában azt mondta, hogy úgy tudta, a férfi jó kapcsolatokat ápolt az akkor az ORFK-n dolgozó Sándor Istvánnal, azaz Papával, aki Boros szerint Tanyiéknak nagy szálka volt a szemében, hiszen sokat dolgozott rájuk.  Boros a Lakatos elleni merényletkísérletről annyit tudott, hogy a későbbi sértettet ismerősei kihívták az ügető elé, majd ezután egy tőlük 200 méterre lévő, reflektorral világító autóból tüzet nyitottak a volt fogathajtóra. Boros arra tippelt, hogy a lövéseket a Totka merényletnél is említett albán Mead egyik embere adta le. A rendőrök – Boros szerint – Tanyi két testvérét is bevitték a helyszín közeléből, mivel találtak náluk egy célzásra alkalmas távcsövet és egy pisztolyra szerelhető válltámaszt, ám később elengedték őket.