hirdetés

Szinte hihetetlen, hogy a fideszes hatvani polgármestert kizárták a helyi szervezetből. Bár már volt hasonlóra példa nem is oly rég, amikor a Papcsák Ferenc által vezetett kerület alpolgármesterével ugyanezt tették, aki szintén felemelte a hangját egy két fura közbeszerzési eset miatt. No meg amiatt, hogy ész nélkül akarták Zugló pénzét költeni. Most Hatvanban ugyanaz van, úgy tűnik, mint Zuglóban. Az MSZP szerint a hatvani fideszes belháború és annak gyanús esetei miatt Polt Péter legfőbb ügyésznek azonnal vizsgálódnia kellene.
Hatvan polgi sportcsarnok-apHorváth Richárdot, Hatvan polgármesterét azért zárták ki a Fideszből, mert kimondta, hogy a korábbi fideszes polgármester, Szabó Zsolt a személyes érdekei szerint irányította a várost, és az emberei sem a város érdekét szolgálták – írta az MSZP.

Ez a hatvani korrupció világos leleplezése. Ezek után Polt Péter legfőbb ügyésznek hivatali kötelessége azonnal vizsgálatot indítani, hogy kiderüljön: milyen konkrét esetekben döntött Szabó Zsolt korábbi fideszes polgármester, jelenlegi országgyűlési képviselő a közérdek helyett a saját érdekei szerint? Melyek voltak azok az ügyek, amelyek során Szabó Zsolt emberei nem a város érdekét szolgálták?

Polt Péter legfőbb ügyész nem hagyhatja figyelmen kívül Hatvan polgármesterének egyértelmű vádjait! Azonnal meg kell indítania a vizsgálatot a hatvani fideszes korrupciós ügyekben! – írta az MSZP a közleményében.

(Fotó: archív)