hirdetés

A cégek jövőjét döntően a dolgozók hatékonysága, elkötelezettsége befolyásolja. A munkavállalói elégedettség, a vállalkozás iránti lojalitás, valamint a naprakész tudás egyaránt szükséges a siker érdekében. Ennek alapja pedig a hatékony belső vállalati kommunikáció.

 

A munkavállalók megtartása kommunikációs stratégiatervezéssel

A vállalat kitűzött céljainak ismerete nélkül aligha lehetne eredményesen hozzájárulni a cég növekedéséhez. Ebből kiindulva a munkaerő folyamatos tájékoztatása, és a kétirányú információcsere elengedhetetlen.

Ennek megoldásaként kínál lehetőséget a CHEQ belső kommunikációs rendszer, amellyel mérhetőek és monitorozhatóak az üzenetváltások. A dolgozók kapcsolatba léphetnek a menedzsmenttel, és a vezetőség is célzott tájékoztatásokkal láthatja el a munkavállalókat. A kétirányú, torzulásmentes kommunikációval elejét vehetjük a pletykáknak, és a félreérthető, hiányos információterjedésnek. Ez pedig egy kellemesebb légkört teremt, amelyben produktívabban, jól tájékozottan végezhetők a napi feladatok.

Az elégedettség növekedésével az elköteleződés mértékében is javulás tapasztalható, ez pedig hatással van a cég eredményességére. A közös célokért aktívabban munkálkodó dolgozók megalapozzák a sikeres jövőt a vállalat életében.

Egyértelmű, tudatos, nyílt kommunikáció

A félreérthető hírek terjedésével komoly problémák jelenhetnek meg bármely cég esetében. Elég egy torz, hiányos információnak napvilágot látnia, és máris értékes munkaerőt veszíthetünk.

Például egy gyártósoron lévő alkalmazottak körében felreppen egy hír annak kapcsán, hogy hamarosan robotok segítségét is igénybe veszi a cég. Természetes, hogy azonnal elindul a lavina, és a legtöbben a pánikhangulatban új munka után néznek. Pedig mindez elkerülhető lett volna, ha egyértelmű és világos tájékoztatást kapnak, miszerint a vállalat csupán kommunikációt segítő chatbotok bevezetését fontolgatja.

Elég néhány apróság, és máris teljesen más kimenetellel számolhatunk. A nyílt információcsere által megakadályozhatóak a pletykák, rémhírek terjedése, és az ebből fakadó felmondási hullám.

A Harvard Business Review felmérése is alátámasztja, hogy azokban a vállalkozásokban, ahol a belső kommunikáció tudatossá vált, a felmondással kapcsolatban 25%-os csökkenés történt, vagyis a korábbi fluktuációban mérséklődés volt tapasztalható. Pedig csupán arról van szó, hogy a munkavállalók informálására több figyelmet fordítottak.

Az elhivatottság növelése stratégiatervezéssel

Amint növekszik a dolgozói elkötelezettség, pozitív változás észlelhető a márkaimázs tekintetében is, hiszen az elégedett, lojális kollégák lelkesen ajánlják a megüresedett pozíciókat ismerőseik körében is, ezzel pedig a cég jelentős mennyiségű forrást takaríthat meg.

A kommunikációs stratégia létfontosságú a sikeres és eredményes jövő szempontjából, melyet minden vállalatnak érdemes szem előtt tartania.