hirdetés

Bár hitvesét, Novák Elődöt a Jobbik elnöke simán partvonalra tette és lecserélte alelnöki pozíciójából, és ez nagyon nem tetszett Dúró Dórának, de marad. Azaz az erősködés csak pár hétig tartott a jobbik politikus asszonyánál. Nem mond le a Jobbikban betöltött tisztségeiről Dúró Dóra. Az országgyűlési képviselő ezt Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra.

dúró dóra jobbik-hvg

Átvitt értelemben mindenki hátat fordított Novák exalelnöknek. A jobbikos képviselő magára maradt, hisz a neje sem hagyta ott a pártot azért, mert őt leváltották alelnöki posztjából. Pedig sokan azt hitték, Dúró Dóra keményen kiáll férje mellett, és lemond. De nem így lett.

Mint fogalmazott: „nagyon nehéz volt meghoznia ezt a súlyos, de végül a felelősségtudatom által megkövetelt döntést: a Jobbik céljai változatlanok, ezek megvalósításáért végzem továbbra is munkámat, eddigi feladatköreimben”.

Mint ismert, Dúró Dóra korábban azért akart megválni tisztségei­től, mert férje, Novák Előd alelnökségét megvétózta Vona Gábor pártelnök. Volner János, a Jobbik új frakcióvezetője a Magyar Időknek a hét elején azt nyilatkozta, Dúró Dórából a nemzeti oldal egyik felső vezetőjét szeretnék kinevelni, mert alkalmas erre. Rajta kívül a pártelnök és több vezető politikus is arra kérte Dúró Dórát, hogy folytassa az eddigi szakpolitikai munkáját.

(Fotó: HVG)