hirdetés

Törvénytelenül állította bíróság elé a rendőrség  a hírekbe is bekerült Gy.Istvánt pécsi hajléktalant. A férfi ugyanis csak ittas volt, de életvitelszerűen nem él az utcán, hisz hideg idejére egy ismerőse kis fészerében húzhatja meg magát. A bíróság emiatt szüntette meg az eljárást, kérdés a rendőri vezetés mikor kér vajon bocsánatot a jogtalan eljárás miatt?

pécsi hajléktalan perA Pécsi Járásbíróság részletes bizonyítást rendelt el Gy.István hajléktalan ügyében nem véletlenül. Kiderült, hogy a rendőrség jogtalanul vette őrizetbe és állította bíróság elé a férfit az életvitelszerűen  közterületen való tartózkodás miatt .   A férfi ugyanis csak ittas volt és a Mecsek Áruháznál egy padon aludt.  Azonban kiderült egy ismerőse tanyájának a fészerében él, ott vannak a személyes tárgyai is, hisz a rendőrök ilyet nem találtak nála. Ráadásul a fészerhez kulcsa is van.  Aztán az is kiderült, hogy bár korábban a vádlottat többször figyelmeztették a rendőrök, de nem derült ki milyen körülmények között történt ez.

Gy.István védője kérte a bíróságot az eljárás felfüggesztésére és azt is, hogy forduljanak az alkotmánybírósághoz de ezt a járásbíróság elutasította, mert  szerintük a bíróság elött lefolytatott bizonyítás szerint kijelenthető, hogy nem történt törvénysértés.

Mindezeket figyelembe véve a rendőrségnek illene bocsánatot kérnie a vádlottól, hisz teljesen jogtalanul hurcolták meg a pécsi hajléktalant. Az is válaszra vár, hogy a túlbuzgó rendőrök kapnak-e bármiféle ejnye -bejnyét, hisz túl lépték a hatáskörüket, persze lehet nem szándékosan, de hibáztak és hatalmukkal így vissza is éltek akarva akaratlanul.