hirdetés

Sokan féltik a menekülteket. Az aggodalom azonban most amiatt is valós, mert az egyik közösségi oldal  csoportjában már terjeng az a felhívás miszerint hashajtós ételeket vigyenek adományként a migránsoknak. Sőt Budapesten a legveszélyesebb részek felé igazítják őket útba a rosszakaróik. Sajnos mindez viccnek durva, poénnak meg nagyon rossz és szánalmas.

menekült 2

Sajnos a gyűlölet kampány jól sikerült. Sok szélsőséges csoport úgy véli a menekülteket nem segíteni, hanem megfélelmlíteni és rettegésben kell tartani. Az egyik közösségi portál csoportjában, természetesen nem a civil és liberális gondolatokat megosztó közösségben terjeng egy felhívás, miszerint a menekülteket hashajtós ételekkel kell megvendégelni. Ezt konkrét esetként írta le egy kommentelő. Sőt útbaigazításul a menekülteket a különös jóakarók a Hős utca felé irányították olyan kis cetlikkel feliratozva, hogy gyűlöljük a romákat. Nos, hogy mindez igaz-e vagy sem pontosan nem tudni, de elkeserítő. Borzasztó egy gondolta és elkeserítő mindezen jelenség, hogy ma Magyarországon vannak, akik így gondolkodnak. Pedig sajnos úgy tűnik vannak. Így jobb óvakodni és résen lenni.

menekült

A Magyar Helsinki Bizottság miután többen kérdezték tőlük, hogy miként tudnak ruhát vagy ételt vinni a menekülttáborokba felhívást tett közzé. Az MHB felhívja mindenki figyelmét, hogy sajnos az engedélyeztetési folyamat nagyon hosszú és bonyolult, ezért azt ajánlják, hogy inkább a menedékkérőkkel is foglalkozó karitatív szervezeteknek vigyen mindenki  tárgyi felajánlásotokat.

– Menedék Egyesület

(nagyon jó minőségű gyerekruhát, higiénés csomagot, pelenkát, betéteket fogadnak)

– A Baptista Szeretetszolgálat

– Károlyi István Gyermekközpont (Fót)