hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, komoly bajba kerülhet a Magyarok Világszövetsége, mert a Fővárosi Itélőtábla jogerős verdiktjét nem hajtották végre és így mondhatni tiszteletben sem tartotta a jelenlegi vezetés. A 2017-ben jogerőssé vált ítélet szerint az elnök Patrubányi Miklós és a helyetteseinek a megválasztása törvénytelen volt 2010-ben, így a pergyőztesek végrehajtót küldhetnek a jogerős ítélet végrehajtására és az új vezetőség megválasztására.

 

Az Esti Újság miután pár hete beszámolt arról, hogy a Magyarok Világszövetségének jelenlegi vezetése el lett marasztalva, mert törvénytelenül lettek megválasztva. Úgy tűnik ezt Patrubányi Miklós elnök úr és a törvénytelenül megválasztott vezetőség tagjai ezen bírósági verdiktet évek óta elfelejtették, vagy épp nem akarták orvosolni. Az ügy azért is érdekes, mert egy jogerős bírói ítéletet mindenkinek kutya kötelessége tiszteletben tartania és annak eleget tenni, ha tetszik neki ez, ha nem. Ráadásul az ügy azért is fájó, mert egykoron az MVSZ nem arról volt híres, hogy olyan példát mutasson a magyarságnak itthon vagy épp a határokon túl, hogy egy bírósági ítéletet nem kell betartani. Mert jelen pillanatban nagyon úgy fest ez van.

Éppen ezért megkerestük a Legfőbb Ügyészséget, hogy mi a teendő ilyen esetben ? Mit tud tenni egy ügyészség ?

Dr.Fazekas Géza
szóvivő
úr
részére
Legfőbb Ügyészség

Tárgy: tájékoztatási kérelem a 27.Pf.20.942/2015/5.számú Fővárosi Itélőtáblán hozott jogerős ítélet be nem tartása végett

Tisztelt Szóvivő Úr ! Az Esti Újság főszerkesztőjeként érdeklődnék, hogy a fenti jogerős ítéletben foglaltakat a Magyarok Világszövetsége és annak jelenleg is regnáló elnöksége, amelyet törvénytelenül választottak meg a bírósági iratok alapján, úgy tudjuk a mai napig nem orvosolta , nem teljesítette a jogerős verdiktben foglaltakat.

Érdekelne, hogy értesültek-e arról, hogy a jogerős ítéletet nem orvosolta az MVSZ ?
Ilyen esetben mit tudnak tenni a hatóságok, legfőképp az ügyészség ?
Mennyire jellemző ezen hozzá állás az elmarasztalt egyesületek, szövetségek, alapítványok részéről, hogy nem tartják tiszteletben a jogerős bírósági döntéseket ?

Tisztelt Főszerkesztő Úr ! Az alábbi megkeresésével kapcsolatban a következőkről tájékoztatom.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 3:34. §-ának (1) bekezdése alapján a jogi személyek – így az egyesületek felett is – az általános törvényességi felügyeletet a jogi személyt nyilvántartó bíróság látja el. Az egyesületek feletti általános ügyészi törvényességi ellenőrzési jogkör 2017. március 1. napjával megszűnt.

Erre tekintettel javaslom, hogy a kérdéseivel a bíróság szóvivőjéhez szíveskedjen fordulni.

Tisztelettel: Legfőbb Ügyészség
Kommunikációs és Sajtófőosztály

Természetesen ezen információk tudatában megkerestük a Fővárosi Itélőtáblát is. Egyre jobban érdekelt minket a válasz.

Dr. Ujvári Ákos
szóvivő
úr
részére
Fővárosi Ítélőtábla

Tárgy: tájékoztatási kérelem a 27.Pf.20.942/2015/5.számú Fővárosi Itélőtáblán hozott jogerős ítélet be nem tartása végett

Tisztelt Szóvivő Úr !

Az Esti Újság főszerkesztőjeként érdeklődnék, hogy a fenti jogerős ítéletben foglaltakat a Magyarok Világszövetsége és annak jelenleg is regnáló elnöksége, amelyet törvénytelenül választottak meg a bírósági iratok alapján, úgy tudjuk a mai napig nem orvosolta , nem teljesítette a jogerős verdiktben foglaltakat.

Érdekelne, hogy értesültek-e arról, hogy a jogerős ítéletet nem orvosolta az MVSZ ?
Ilyen esetben mit tudnak tenni a hatóságok, legfőképp a bíróság ?

Mennyire jellemző ezen hozzá állás az elmarasztalt egyesületek, szövetségek, alapítványok részéről, hogy nem tartják tiszteletben a jogerős bírósági döntéseket ?

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

A Fővárosi Ítélőtábla az Ön által hivatkozott ügyben jogerős ítéletet hozott.
A végrehajtás tekintetében a Fővárosi Ítélőtábla nem rendelkezik hatáskörrel. Ezirányú megkeresésével javasoljuk, hogy forduljon az illetékes végrehajtóhoz.

Tisztelettel: Fővárosi Ítélőtábla Sajtótitkársága

Természetesen megkerestük az MVSZ ellen pert indító tagokat, akik kifogásolták Patrubányiék megválasztását. Az érintettek közölték, hogy a bírósági ítélet be nem tartása jelzés értékű mindenkinek egyben sajnálják, hogy a törvénytelenül megválasztott elnökség ennyire tartja tiszteletben a magyar bíróságok verdiktjét.

Azt azonban a felperes tagok, akikkel beszéltünk telefonon egyenlőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták, hogy küldik-e a végrehajtót a jogerős ítélet és az új elnökség megválasztására és így a bírósági ítélet betartatása miatt az MVSZ-hez.

(Fotó: nemzeti konzultáció Trianról/Facebook oldal, szerző Csákány Tibor )