hirdetés

Fordulat a tordasi droglabor-ügyében. Az Esti Újság úgy tudja, hogy az egyik előzetesben lévő gyanúsított hamarosan szabadulhat, mert halálos beteg és a börtön kórházban sem lehet kezelni. A fiatal gyanúsított férfit, mint írtuk egy közismert politikai főtanácsadó üzlettársa dobta fel, mert súlyos milliókkal tartozott neki.

 

Az Esti Újság úgy tudja a nemrég leleplezett tordasi droglabor egyik előzetesben lévő gyanúsítottja hamarosan szabadulhat, aminek a rendőrök nem biztos, hogy örülnek. A fiatal budapesti férfi ugyanis halálos, gyógyíthatatlan beteg és csak hónapjai vannak hátra. Ráadásul a BV kórházban sem lehet kezelni így a törvények értelmében ki kell engedni. A gyanúsított úgy tudjuk halálos betegségét jelezte a hatóságoknak, amikor elfogták.

Természetesen B.Péter ügyvédjét is megkerestük.

Annyit elmondhatok, hogy hamarosan fordulat várható ügyfelem tekintetében. Azt azonban sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánom, hogy halálos beteg.- mondta Dr. Encs Péter, ügyvéd.

A hatósságok miután minden dokumentumot beszereznek és leellenőriznek, utána kénytelenek B.Péter előzetes letartóztatását megszüntetni és enyhébb kényszerintézkedést elrendelni, ami a házi őrizet lehet.

Az ügyről más furcsaságok is kiderültek. Volt olyan személy, akit a rendőrök ugyan a tett helyszínén fogtak el, de gyanúsított sem lett. Ráadásul az sem teljesen tisztázott, hogy a laborban tetten ért és előzetesbe került három fő épp mit csinált a bűnbarlangban ? Épp dolgozott vagy csak ott volt ? Az egyik az épp halálos beteg B.Pétert a WC-ben fogták el, ahol épp az ott szokásos dolgát tette.

Korábban írtuk, hogy a tordasi droglabor leleplezése körül vannak érdekes körülmények. Úgy tudjuk egy adósuk dobta fel a tordasi droglabor állítólagos üzemeltetőit. Ráadásul a rosszakaró budapesti férfi ellen több bűnügy miatt folyik eljárás, a kár többszáz millió forint de még csak előzetesbe sem került soha, ami lehet csak véletlen. De az is lehet, hogy a rendőröket az tartotta vissza, hogy a férfi volt üzlettársa egy közismert politikai főtanácsadó.

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte annak a három férfinak az előzetes letartóztatását, akik a gyanú szerint egy komoly droglabort működtettek Tordason.

Balotai Attila, a BRFK felderítő főosztályának vezetője a banda tagjainak elfogása után úgy nyilatkozott, hogy a házban lefoglalt alapanyagokból 100-150 ezer adag kábítószert lehetett volna előállítani, amelynek 250-300 millió forint a feketepiaci ára.

Elmondta azt is, az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy a fővárosban a kábítószer ára kissé megemelkedett, és egyre több amfetamint találtak. A rendőrök gyanúja beigazolódott , hogy a feketepiacon az amfetamin már nem külföldről származik, hanem Magyarországon igyekeznek előállítani azt a kereskedők.

A Fejér Megyei Főügyészség letartóztatást indítványozott a szerb férfi és két cinkostársa ellen szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró helyt adott az indítványnak és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A döntés az egyik gyanúsított vonatkozásában végleges, két terhelt pedig fellebbezéssel élt az ellen.

Úgy tudjuk a rendőrök munkáját egy igazi szélhámos is segítette, akinek van bőven ügye. Több százmilliós csalásokban érintett a droglabort feldobó férfi de érdekes módon egy napot sem töltött soha előzetesben. Erre az egyik magyarázta talán az lehet, hogy a budapesti szélhámos üzlettársa volt az egyik közismert politikai főtanácsadó, megmondó.

Persze az is lehet, hogy csak szerencséje volt és emiatt nem került dutyiba.

A rendőrök munkáját segítő budapesti férfi állítólag súlyos tízmilliókkal tartozott a most előzetesbe került egyik gyanúsítottnak. Sőt úgy tudjuk a csaló annyira pofátlan, hogy nemrég az Operatív Törzset is átverte pár millióval állítólag.

( Turcsányi -Csákány)