hirdetés

Az átlagosnál hidegebb augusztus után az időjósok előrejelzése szerint az ősz kárpótolni fog minket, ugyanis hamarosan napsütéses, a szokásosnál melegebb idő várható, ami egész novemberig kitart.

indian nyar

 

Európa országaiban az átlagosnál magasabb hőmérsékletek várhatóak szeptemberben azt követően, hogy az augusztus nyolc éve nem volt olyan hűvös, mint idén. Az utóbbit azzal magyarázzák a Bloombergnek nyilatkozó meteorológusok, hogy a Berta hurrikán hideg levegőt kavart a térség fölé. A friss előrejelzés többségi vélemény: hét időjósból öt szerint számíthatunk kellemes vénasszonyok nyarára, amelyet a hónap elején a kontinens nyugati felén kialakuló magas nyomású légáramlat alapoz meg. Persze minél távolabbi időszakra vonatkozik egy meteorológiai előrejelzés, annál nagyobb a beválási bizonytalanság.

 

A szeptember mindig nehezen kiszámítható, mivel ilyenkor megyünk át a nyárból az őszbe, ami sokféle időjárást hozhat, idén még a brit meteorológusok is arra szavaznak, hogy meleg szeptemberünk lesz. Közép-Európa jelentős részén nem kevesebb, mint öt fokkal maradt el az átlaghőmérséklet az augusztusban megszokottól, de szeptember 7. körül átlagosan 3 Celsius- fokkal lesz melegebb a hőmérséklet a régióban az ilyenkor megszokottnál.