hirdetés

Ötnapos hajtóvadászat után végül csak elfogták a barátnője meggyilkolása miatt keresett  T. Róbert Dánielt. A férfit Óbudán kapták el a nyomozók, aki nem tanúsított ellenállást az Esti Újság úgy tudja. A férfi gyanúsítotti kihallgatása folyamatban és úgy tudjuk beismerte rémtettét. A férfi előzetes letartóztatását hamarosan  elrendelheti a bíróság és minden bizonnyal a feltehetőleg szerelemféltésből gyilkoló férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe viszik.

A 27 éves nő holttestére július 13-án éjjel találtak rá a XIII. kerületi Véső utca egyik lakásban. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki a feltételezett elkövető ellen, aki féltékenységből végezhetett a párjával, akivel két hónapja voltak együtt. A férfi állítólag megverte szerelmét , majd felkapott egy kést, amivel összeszurkálta, utána pedig – bár a rendőrséget ő értesítette – elmenekült a helyszínről.

T. Róbert Dánielt, aki a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség iratkezelési osztályán dolgozott,. .

Az áldozat baráti köre korábban többször is arról nyilatkozott, hogy a 27 éves Petra fél éve költözött haza Olaszországból, és bár nagyon szeretett utazni, tartós kapcsolatra vágyott. A férfival egy társkereső közösségi oldalon ismerkedtek meg néhány hónapja. Azt is elmondták, hogy a párnak rengeteg közös programja volt, de korántsem volt felhőtlen a kapcsolatuk.

Az a férfi borzasztóan féltékeny volt. A baráti társaságból is igyekezett kivonni, kizárólag páros programokat szervezett, ami egy idő után zavarta Petrát– fogalmazott pár napja az áldozat egyik ismerőse.

Hasonló információk érkeztek a rendőrségre is: ezek szerint a férfi szinte birtokolni akarta barátnőit, és még a régi ismerősöket sem tűrte meg a párja mellett, mindenkit elüldözött.

A gyilkosság helyszínén, a 3. emeleti, angyalföldi társasház lakói azt mondták, hogy hallották, amikor feltörték a lakást, és később a fiatal nő édesanyjának a zokogását is. Úgy tudni, a XIII. kerületi lakásba az áldozat édesanyja hívta ki a rendőröket, miután a lányát sehogy sem érte el.

A lakás ajtaja előtt állva a közben kihívott rendőrökkel együtt hallották, hogy a lány mobilja kicsöng, de bejutni nem tudtak. A rendőrök lakatost hívtak, bejutottak a lakásba, és megtalálták a 27 éves áldozatot.

Az is felmerült, hogy a férfi a telefonját és a SIM kártyáját is megsemmisíthette, a Blikk azonban kedden már arról írt, hogy míg néhány nappal ezelőtt nyilvános volt T. Róbert Instagram-profilja, július 18-ától kezdve a fiók priváttá vált, tehát nem láthatók rajta a férfi által megosztott fotók. Így joggal feltételezhető, hogy a férfi hozzáfért a saját profiljához.