hirdetés

Nem sokáig tartott míg az ügyészek horgára akadt egy a járványhelyzetet kihasználó mutyizó doki. A bilincs kattant is nem is egy ember kezén, ami talán az ügyészeket is meglepte. A doki egy páciense unszolására lépett a bűn útjára, amivel már biztosan elbukta a nehezen megszerzett orvosi papírjait.

 

Őrizetbe vettek egy budapesti orvost, mert a gyanú szerint a koronavírusban szenvedő betegek gyógyszereivel kereskedett, írja a Fővárosi Főügyészség.

A nyomozók összesen két embert vettek őrizetbe és többeket előállítottak, kihallgatásuk folyamatban van. Az adatok alapján egy budapesti kórház orvosa az egyik letartóztatott, míg a másik az a személy, akinek hozzáférése volt a koronavírusban szenvedő betegek kezelésére szánt gyógyszerekhez.

A doktor egy páciense révén tévedt rossz útra, aki belevitte a bűnbe. A kizárólag orvosi felügyelet mellett adható gyógyszerekkel így kereskedni kezdett.

Az orvos ezzel csökkentette az intézmény készletét, a vád szerint koronavírusban szenvedők életét veszélyeztetve. A nyomozók 11 helyszínen tartottak házkutatást, ezeken gyógyszereket, készpénzt és egyéb tárgyakat foglaltak le.

Feltehetőleg az ügyészek kezdeményezik a megtévedt doktor ellen a háziőrizet elrendelését.

Érdemes elgondolkodni, hogy tényleg megéri ügyeskedni ? Kicsi országban élünk és itt nincsenek titkok, az ügyészség pedig bármit kiderít.

( cst)