hirdetés

Továbbra sem válaszol a feltett kérdéseinkre az Operatív Törzs egy hete. Úgy tűnik titkolják, hogy a nyájrezisztencia megoldást választották, vagy mást a koronavírus elleni harcban. Anglia példája mutatja, hogy a vírus szabadon engedése és a betegek immunrendszerére bízott öngyógyulás súlyos, veszélyes, pókerjáték, ami áldozatokkal jár. Arra is várjuk a választ Lakatos ezredestől vagy Müller Cecíliától, hogy a lélegeztetőgépek használatára bármiféle korlátozást adtak-e ki a kórházaknak ?

 

Sajnos a halottak száma napról napra emelkedik Magyarországon. Minden napra jut szinte egy áldozat. A fertőzöttek száma is emelkedik igaz még nem rohamosan. Az Operatív Törzs és a kormány hangoztatja, hogy senkit nem hagynak magára. Jönnek a fotók, beszámolók a sok kínai szállítmányról de nem tudni ez hova megy?

Sajnos a kórházakban kevés a védőfelszerelés. Ezt rengeteg főorvos megerősítette már. Amit kapnak az pestiesen mondva, maximum arra, hogy a lelküket megnyugtassák, de védelem szempontjából a sebészeti maszk, a frontvonalban semmit nem ér. Az FFp2-es maszkokból pedig nem minden hova jutott.

A háziorvosok is sebészeti maszkot kaptak, egy darabot, így nem csodálkozunk, hogy már egy háziorvos lélegeztető géppel küzd az életéért.

Hetek óta várjuk az Operatív Törzs válaszát, hogy a nyájrezisztenciás küzdelmet próbálják kivitelezni, mint az angolok ? Akik két hét után rájöttek a koronavírus elleni küzdelemben ez öngyilkosság, vagy más terv van. Sajnos a védőfelszerelések hiánya, a lakosság el nem látása ezekkel, a gyorstesztek elvégzésének lánya és azok kiosztása sajnos mind mind azt erősíti, hogy el lett döntve, hogy aki elkapja a vírust az a saját immunrendszerével próbálja meg legyűrni a betegséget, a betegeket pedig egy légtérben helyezik el. Aki gyenge annak esélye sem lesz a túlélésre. A vírológusok szerint ez egy veszélyes, kockázatos harc lehet. Azonban be is válhat.

A másik kérdésünkre is várjuk a választ az Operatív Törzstől, hogy a lélegeztetőgépek használatával kapcsolatosan van-e bármiféle korlátozás bevezetve ?

Jelenleg 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, azonban a kevés tesztelés miatt ez a száma kár már több ezer is lehet. Sajnos elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg, is. Így már 16 halott van, lassan minden nap egy család már gyászol.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat – közölték.