hirdetés

A magyar reformok a BV intézetekben is dübörögnek. A világon talán egyedülálló módon hamarosan ugyanis halászati üzletággal és tésztagyárral bővül a büntetés-végrehajtás vállalkozási köre. A börtönök gazdasági társaságai ugyanis milliárdos hasznot hajtanak.  Azért reméljük. óvodát és bölcsődét nem nyit a BV.

börtön

A Belügyminisztérium és a BV vezetése komolyan vette, hogy a rabok termeljék meg a drága fogvatartásuk költségét. Sorra indulnak a különféle BV vállalkozások, hisz pékségük már van, a NATO-szögesdrót kerítést is a rabok készítik, akárcsak sok sok egyéb mást is. Nos, a börtönök által üzemelő gazdasági társaságokban a rabok nemcsak saját zárkabútoraikat, ruhájukat és az élelmiszerüket állítják elő, de a piacra is termelnek.

A portfólió nemrég varrodával bővült, ahol steril és félsteril kórházi termékeket is előállítanak már, de rövidesen a halászati üzletág és egy tésztagyár is megkezdi a működést, mondta a kormányhű Magyar Időknek Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka.

Az országos parancsnok kiemelte a képzett és elkötelezett személyzet fontosságát is. Míg a ’70-es években a tisztek 20-30 százalékának volt felsőfokú végzettsége, addig ez a 20-30 százalék most a többdiplomásokból áll.

Csóti szerint a mai börtönpolitika az egyéniesítésre és együttműködésre épül. Ez azt jelenti, hogy lehetőleg mindenkit személyesen kell érdekeltté tenni a változásban, mert lehetnek bármilyen jók a körülmények, ha az elítélt ellenáll, nem lesz belőle jogkövető ember, mondta.