hirdetés

További migráns és menekült özön tart Magyarországra. Sajnos az első menekült halálos áldozat meg is van már. Egy menekültet gázoltak halálra az M5-ös autópályánál. Csak Csongrád megyében közel kilencszáz határsértőt tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve.

 meneköltek dehir

A menekült áradat nem szűnik kerítés építés ide vagy oda. Csak Csongrád megyében több mint kilencszáz migránst köztük közel 130 gyermeket tartóztattak fel a rendőrök és a polgárőrök. A legnagyobb csoportot hajnalban Röszke külterületén fogták el a rendőrök, ott 94 szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Országszerte tiltott határátlépés miatt kedden összesen 995 embert fogtak el a rendőrök, három esetben közokirat-hamisítás, öt gyanúsított ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Közben megtörtént az első menekült haláleset. Feltehetően egy határsértőt gázolt halálra egy személyautó az M5-ös autópályán. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a rendőrök a röszkei határátkelőhely közelében lévő benzinkutat ellenőrizték. A járőröket látva többen elszaladtak, a szalagkorlátot átugorva átfutottak az M5-ös autópályán. A fiatal férfit eközben ütötte el egy személygépkocsi. A mentők már nem tudták megmenteni az életét, s a helyszínen elhunyt..

Az balesetben elhunyt férfi személyazonossága ismeretlen, de feltehetőleg határsértő lehetett.