hirdetés

Az ügyészség és a bíróság is megerősítette, hogy vádemelés történt Hajdú Péter korábbi cégénél, a Frizbi Entartainment Kft.-nél költségvetési csalás miatt és okirathamisítás is szerepel a vádak között. Amennyiben a közismert médiaszemélyiség is vádlott lenne, amit mindenki tagad, akkor Hajdú hamarosan kénytelen lesz lemondania a nemrég elvállalt Mészáros tévék éléről, mert milyen kínos is lenne, ha egy súlyos bűnügyekben megvádolt személy lenne médiavezető.

 

A Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék is megerősítette, miszerint eredményes volt a négy éven át tartó nyomozás Hajdú Péter televíziós műsorvezető és producer korábbi cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél, ami június elején vádemeléssel végződött.

Azt 100%-an nem tudni, hogy az ismert celeb és nemrég a Mészáros család tévéit irányító Hajdú vádlott-e, de mivel az ő vezetése alatti időszakot is vizsgálta a NAV, így nagyon is életszerű lenne. Amennyiben Hajdú Peti vádlott lett, akkor sajnos kénytelen lesz lemondani, mert igen kínos lenne így tévét vezetni, ráadásul a miniszterelnök barátainak a cégét. Hajdúnak annak ellenére is le kellene mondania, hogy az ártatlanság vélelme őt is megilletné.

Mint ismeretes a Hajdú Péter vezette vállalkozásnál 2016 tavaszán indítottak nyomozást a NAV nyomozói, ez zárult most négy évnyi vizsgálat után vádemeléssel.

Ahogy a főügyészség írja, két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, ám a „közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében” azt nem árulhatják el, hogy Hajdú a vádlottak között van-e.

Az azonban sokat mondó az ügyészség közleményéből, hogy a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette mellett folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtottak be vádiratot.

A vádlottak a cég általános forgalmi adó kötelezettségét csökkentették jogellenesen, magyarán áfacsalással vádolják őket. A „különösen nagy” vagyoni hátrány azt jelenti, hogy az elkövetők 50 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Az is sokat mondó, és tény, hogy egy új tulajdonos ellen nem igazán lehet vádat emelni, ha nem az ő vezetése idején történt az adócsalás.

Mint ismeretes Hajdú épp a nyomozás megindulása után adta el a cégét és adta át a céget egy ukrán állampolgárnak.

Hajdú Péter egyébként a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, és egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és az ő cége lett a tulajdonos.

A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy talált egy angol partnert, akivel külföldi műsorgyártást tervez, és már vannak is műsorötletek.

A korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel az adóhatóság adóslistáján. A cégnél a 494 milliós adóhiánymellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes köztartozás 800 millió forint felett van.

Hajdú Péter lett nemrégiben a Mészáros Lőrinc feleségének nevén lévő tévécsatornákat, a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt.vezérigazgatója.

Azonban, ha kiderül, hogy Hajdú is vádlott a monstre adócsalási ügyben, akkor hamarosan le is mondhat a tévés vezérigazgatói posztjáról, mert az igen kínos, és etikailag is megmagyarázhatatlan, hogy egy ilyen bűnügyben vádlott személy irányítsa Mészárosék egyik cégét.