hirdetés

Nem változik semmi sem a hírhedt szoci alpolgármester Hagyó Miklós perében, akit 14 társával együtt  bűnszervezet tagjaként elkövetett hűtlen kezeléssel vádolnak. Hiába vonta vissza a terhelő vallomását Balogh Zsolt és tagadta már a Nokiás-dobozos  milliók átadását a negyedrendű vádlott, aki egy ideig a BKV megbízott vezérigazgatója volt. a vádhatóságnak azért van bőven más terhelő bizonyítéka Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettesre, és társaira.

hagyó

Balogh a vallomást még a nyomozati szakaszban tette 2010. szeptember 14-én. A Kecskeméti Törvényszéken jelenleg is folyó per csütörtöki tárgyalásán levetítették a felvételt, amelyen Balogh megteszi a most visszavont vallomását. E szerint Balogh Zsolt több alkalommal, határozottan mondta Hagyó Miklós szemébe, hogy a főpolgármester-helyettes évente 15 millió forintot átadására utasította. A néhány évvel ezelőtti felvételen Balogh még azt is állítja, hogy a kétszer 15 millió forintot eljuttatta Hagyó Miklósnak, másodszor egy nokiás dobozban adta át személyesen. Hagyó Miklós tagadta az egykori megbízott vezérigazgató állítását.

A szembesítésről készült felvétel levetítése után Balogh Zsolt visszavonta mindazt, amit az átutalandó összegekről mondott. A visszavonást azzal indokolta, hogy akkor azért tett súlyosan terhelő vallomást Hagyó Miklósra, hogy „ne tartóztassák le, mint a többieket”.

Hagyó Miklóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét és 14 társát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

 

( Fotó:Origo.hu)