hirdetés

A Quaestor vezérről szóló cikkek miszerint rejtélyes körülmények között eltűnt azon kormányzati és rendőrségi propagandába illeszthető, amely része a Fidesz frakcióvezető Rogán Antal féle tévés nyilatkozat, hogy  minden vagyonát el kell venni a bűnös brókercégek vezetőinek. Sőt ezen kommunikáció mentén nem kizárt az sem, hogy Tarsoly Csabát, aki fidesz közeli üzletember, simán őrizetbe is veszik, hogy tartsák a látszatát annak, hogy ő vele sem kivételeznek . Mindez kezd rémisztően hasonlítani az MSZP ma már vádlott politikusának, Hagyó Miklósnak az  őrizetbe vételének utolsó napjaihoz. Csak jeleznénk, hogy a 2002-ben létrehozott maffia törvény épp az olyan ügyeket is szabályozza, ahol a bűncselekménybe keveredett cégek, emberek vezetőinek a vagyonát, s a rokonaiknak a vagyonát is zárolni lehet, azaz el lehet kobozni.

 tarsoly csabais

A Blikk arról írt, hogy egy költöztető cég is felbukkant az egyik éjjel a Quaestor bróker cég tulajdonosának a háznál. A lap szerint a Quaestor-botrány után napokig egy őrző-védő szolgálat emberei vigyáztak a házra, de pár napja eltűntek. Éppen azután, hogy a környéken lakó emberek néhány napja azt látták, hogy éjszaka több teherautó is érkezett, amelyeket telepakoltak a háziak. Azóta Tarsoly Csabát, a Quaestor vezetőjét sem látták a környékbeliek. Egy szomszéd pedig azt nyilatkozta a lapnak, ő úgy tudja, a ház nem Tarsolyék nevén van, hanem egy Liechtensteinben bejegyzett offshore cég a tulajdonosa.

Milyen érdekes, hisz ma reggel a köztévében a fidesz frakcióvezetője Rogán úr épp arról beszélt, hogy a bűnösök és a felelősök nem menekülhetnek. Hoppá. Akkor ezek szerint mivel a frakcióvezető ezt mondta elképzelhető, hogy napokon belül őrizetbe is vetetik Tarsoly Csabát ? Hát benne van a pakliban bőven, főként azért is, mert Tarsoly fidesz közeli üzletember, hisz többet parolázott, szerepelt és üzletelt az ő érájukban, mint  másban, ez tény kérdése. az is érdekes és biztos véletlen,hogy Rogán Antal szerint az ilyen ügyek miatt is törvénymódosítást akarnak, amely a bűnösök vagyonát nem engedi eltüntetni. Nos 202-ben épp a régi és jelenlegi belügyminiszter unszolására fogadták el a híres maffia törvényt. Abban benne van ez a lehetőség is többek között tisztelt frakcióvezető úr. Úgy hívják, hogy vagyon zárolás. Az érintett személyek jelen esetben a bűnös brókerek ( igaz elítélve még nincsenek, de az ártatlanság vélelméről most és itt ebben az években ne nagyon beszéljünk, mert sokan nem tudják értelmezni  ) és rokonaiknak, hozzátartozóiknak  a vagyonát tudja a bíróság zárolni, ha azt kéri az adott nyomozószerv kéri.

Mindezt egybe vetve tény kérdése, hogy Rogán ex-kerületében van egy szobor, amely Blikk című újságot tart a kezében. Azaz Rogán és az újság közti viszony több mint jó. A Blikk ma arról ír, hogy nem található Tarsoly és eltűnt. Majd Rogán beszél a tévében erről is, hogy a bűnösök nem menekülhetnek.  Nos véletlenek vannak s ez is biztos az de gyanús. Gyanús mert emlékezzünk csak vissza, hogy Hagyó Miklóst az MSZP ma már vádlott politikusát épp azért vették őrizetbe a BKV korrupció gyanús ügyletei miatt mert f elmerült, hogy Izraelbe akar szökni. Nem lepődnénk meg, ha itt is pont ugyanarról lenne most szó és ezek után váratlanul mondjuk őrizetbe vennék a Quaestor tulajdonosát.

Ugyanakkor így nyilvánosan érdeklődnénk, hogy a szintén fidesz közeli Széchenyi Banknál eltűnt súlyos milliárdok ügyében van-e már gyanúsított, s volt-e őrizetbe vétel ?