hirdetés

Ez nem egy cirkusz, hanem a parlament, azé az országé, amelyet a legjobban szeretünk – így értékelte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlésben hétfőn történteket. Hadházy Ákos táblás akcióval próbálta megzavarni Orbán Viktor beszédét, ami részben sikerült is.

A parlamenti államtitkár Facebook-oldalán azt írta: sem a trágárság, sem a kocsmai stílus nem fedheti el a mondanivaló és az érdemi gondolat hiányát. Ennél a programalkotó szlogennél valószínűleg az ellenzéki szavazók is többet várnak – mutatott rá.
Kiemelte: nem tudnak annyira útszéli stílust megütni, hogy “ne szeressük jobban a hazánkat”.

Ezért akárhányszor balhéznak, annyiszor fogjuk türelemmel végignézni, és folytatjuk azt a munkát, amivel megbíztak minket – írta Dömötör Csaba, hozzátéve: egészen addig, amíg a választók erre felhatalmazást adnak.

A kormánytagokat Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hergelte fel, aki táblákkal zavarta meg hétfőn napirend előtt, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján a kormányfő felszólalását.
Orbán Viktor a pulpituson beszélt, amikor Hadházy Ákos táblákat tartott elé. Azokon a többi között olyan üzenetek voltak olvashatók, mint stop propaganda, stop korrupció. Sőt még maga Orbán Viktor is próbálta Hadházy tábláit elvenni, de végül a kormányfő segítségére siettek mások is.
Az ellenzéki politikus később a padsorban ülve olyan trágár szöveget mutatott fel, amellyel óriási felháborodást keltett a kormánypárti képviselők között.
Az ellenzék oldaláról a nap folyamán többször is bekiabálásokkal zavarták a kormánypárti képviselők megszólalásait, Kövér László házelnök több alkalommal is rendre utasította képviselőket.